Συνέχεια με Ράλι Γύρος της Κύπρου

- Advertisement -

Ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Νοεμβρίου το 37ο Ράλι Γύρος της Κύπρου. Ο αγώνας διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και με τη χορηγία της εταιρείας Ψάλτης Ανταλλακτικά και το Λιπαντικών ENEOS.

Στον αγώνα, που θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών (εκκίνηση / τερματισμό και σέρβις παρκ) και πάντα σύμφωνα με τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την πανδημία, δήλωσαν συμμετοχή 21 πληρώματα. Θα έχουν να αντιμετωπίσουν δέκα ειδικές διαδρομές (πέντε επαναλαμβανόμενες) συνολικής απόστασης 116,72 αγωνιστικών χιλιομέτρων με την εκκίνηση να είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 9:30 στο Nicosia Mall.

Στις 10:13 τα αγωνιστικά θα κατευθυνθούν προς την πρώτη ειδική διαδρομή της μέρας, τη μήκους 10,90 χιλιομέτρων ειδική Honda Cars Αγία Μαρίνα-Παναγιά, ενώ στις 10:46 μεταφέρονται στη 14,31 χιλιομέτρων δεύτερη ειδική διαδρομή A.T. Repairs Παναγιά-Παναγιά. Το πρώτο σκέλος της μέρας ολοκληρώνεται στις 11:29 με την 9,10 χιλιομέτρων ειδική διαδρομή Nicosia Mall. Με την ολοκλήρωση του πρώτου περάσματος τα αγωνιστικά θα μεταβούν για ένα τριαντάλεπτο σέρβις δίπλα από τη σχολή PASCAL. Ακολουθεί επανάληψη των ειδικών στις 13:52, 14:25 και 15:08. Με την ολοκλήρωση της μέρας τα αγωνιστικά θα μεταβούν στο χώρο ανασυγκρότησης.

Η Κυριακή, δεύτερη μέρα του αγώνα, περιλαμβάνει δύο ειδικές διαδρομές συνολικής απόστασης 48,10 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Αρχή στις 10:28 με την πρώτη ειδική ETS Racing Fuels Καπουράς-Σαράντι ενώ ακολουθεί στις 11:11 η ειδική διαδρομή Q8 Oils Σαράντι-Κυπερούντα. Στην συνέχεια μετά από ένα τριαντάλεπτο σέρβις οι δυο ειδικές θα επαναληφθούν στις 14:09 και 14:52 αντίστοιχα. Ο τερματισμός είναι προγραμματισμένος γύρω στις 16:35 και πάλι στο Nicosia Mall.

Τέσσερα πληρώματα ρίχνονται στη μάχη του τίτλου. Πρόκειται για τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος Παναγιώτη Γιάγκου/Παναγιώτη Κυριάκου, τους περσινούς πρωταθλητές Πέτρο Παντελή/Κύπρο Χριστοδούλου, τους δεύτερους στη βαθμολογία Σίμο Γαλαταριώτη/Αντώνη Ιωάννου και τους τέταρτους Αλέξανδρο Τσουλόφτα/Στέλιο Ηλία.

Από τις υπόλοιπες συμμετοχές ξεχωρίζουν οι Αντωνίου/ Πιερή, Παφίτης/ Βασιλείου, Ρούσος/Γιαννακού και Χριστοδούλου/Ξενοφώντος, οι οποίοι θα δώσουν τη μάχη στην κατηγορία RC2. Τέσσερα πληρώματα θα διεκδικήσουν τη νίκη στην κατηγορία ΖRCS 2 και αυτά είναι οι Πέτρου/Χρυσοστόμου, Ιωάννου/Νέστωρος, Πετρίδης/Ανδρονίκου και Τσιάκκας/Εγγλέζου.

Στη δικήνητη κατηγορία συμμετέχουν εφτά πληρώματα, με τους Παντελή /Θεοφάνους και Παναγιώτη και Ανδρέα Ξενοφώντος να είναι από τα μεγάλα φαβορί του αγώνα, Συνδυασμοί που μπορούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι και οι  Χρίστος και Αντρέας Μαννούρης, Τζιωρτζή/Κασέτας, καθώς επίσης και οι Τανούσης/Χριστοδούλου.

Στον αγώνα συμμετέχει επίσης ένα μεικτό και ένα αρχάριο πλήρωμα. Χορηγός του αγώνα αλλά και του φετινού πρωταθλήματος ράλι είναι η εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,699ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -