Συνέχεια με Ράλι Τίγρης

- Advertisement -

Ο αγώνας αποτελεί τον 3ο γύρο του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil.

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού διοργανώνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 12-13 Σεπτεμβρίου το τρίτο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil 2020 που τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Το πρόγραμμα του διήμερου αγώνα περιλαμβάνει τέσσερις επαναλαμβανόμενες ειδικές  διαδρομές, δυο το Σάββατο και δύο την Κυριακή, συνολικού μήκους 100,76 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Το Σάββατο θα διεξαχθούν οι ειδικές Andreou Energy Κυβίδες – Άλασσα (15:08 – 17:39) και Honda – Galatariotis Λάνεια – Λάνεια (15:41 – 18:12). Οι δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές της Κυριακής είναι οι K. Ellinas Energy Λάγια – Καλαβασός (10:43 – 14:19) και ETS Racing Fuels Άλασσα – Πέρα Πεδί (11:46 – 15:22).

Το MY MALL Λεμεσού πρόσφερε τις εγκαταστάσεις του καθώς και τους διαθέσιμους εξωτερικούς χώρους όπου θα αποτελέσουν και τη βάση του Ράλι Τίγρης. Εκεί όπου θα γίνει τόσο η εκκίνηση και ο τερματισμός όσο και ο χώρος ανασυγκρότησης και ο ανεφοδιασμός ενδιάμεσα των ειδικών διαδρομών του αγώνα. Tο πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται να ξεκινήσει στις 14:30 το μεσημέρι του Σαββάτου ενώ ο τερματισμός θα γίνει στις 19:00 της Κυριακής παρουσία του Έντιμου Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαϊδη.

Στις ειδικές διαδρομές της ημιορεινής επαρχίας Λεμεσού θα αγωνιστούν συνολικά 22 πληρώματα. Πρώτοι με το νούμερο 1 στις πόρτες του Mitsubishi Lancer EVO10 θα εκκινήσουν οι περσινοί πρωταθλητές Πέτρος Παντελή – Κύπρος Χριστοδούλου με Mitsubishi Lancer EVO10 ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η νέα μονομαχία των Σίμου Γαλαταριώτη – Αντώνη Ιωάννου και Αλέξανδρου Τσουλόφτα – Στέλιου Ηλία ο κάθε ένας από αυτούς με Volkswagen Polo GTI R5. Ο Σίμος Γαλαταριώτης ήταν ο νικητής στην πρεμιέρα στο Ράλι Ανατολικό Σαφαρί και ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας κέρδισε το Ράλι Φοινικούδων στην Λάρνακα.

Με πάντα πρωταγωνιστικούς στόχους πάνε στον αγώνα της Λεμεσού και οι Παναγιώτης Γιάγκου και Παναγιώρης Κυριάκου με το Hyundai i20 R5 ενώ βλέψεις για ψηλά έχουν και οι Σταύρος Αντωνίου με τον Δημήτρη Πιερή στο Mitsubishi Lancer EVO10 όπως και οι Σάββας Σάββα με τον Ανδρέα Παπαντρέου με το Mitsubishi Lancer EVO9, με τους τελευταίους να επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση μετά από σχεδόν ένα χρόνο.

Όσον αφορά τη δικίνητη κατηγορία, σε αυτή θα τρέξουν επτά συνολικά πληρώματα. Οι Χρυσόστομος Παντελή – Θεοφάνους (Ford Fiesta) συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φαβορί μαζί με τους Σκεύο και Μαίρη Γερολέμου (Suzuki Swift), Τανούση – Χριστοδούλου (Toyota Yaris) και Νικόλα και Μάριο Χ” Ματθαίου (Honda Civic).

Στον αγώνα θα τρέξουν επίσης δυο μεικτά και δυο αρχάρια πληρώματα.

Χορηγός του αγώνα όπως και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι 2020 είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -