Συνέχεια με τον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος Time Attack

- Advertisement -

Την ερχόμενη Κυριακή 4 Απριλίου στην Achna Speedway

Η συνεχιζόμενη κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ δεν σταματούν την αθλητική δραστηριότητα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Με το υγειονομικό πρωτόκολλο να εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ και χωρίς την παρουσία θεατών δίδεται συνέχεια του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Time Attack την ερχόμενη Κυριακή 4 Απριλίου με τον δεύτερο γύρο της χρονιάς στην Achna Speedway.

Ο αγώνας πραγματοποιείται από το Time Attack Club Cy και το πρωτάθλημα εντάσσεται στο αγωνιστικό ημερολόγιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Μέγα χορηγός του πρωταθλήματος είναι η Psaltis Autoparts και τα λιπαντικά ENEOS

Το επίπεδο αυτοκινήτων και αθλητών που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα έχουν ανεβεί αρκετά και υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσεις που προδιαγράφουν μιά συναρπαστική χρονιά.

Από τα αποτελέσματα του εναρκτήριου αγώνα οι χρόνοι στις κατηγορίες Steet και ιδιαίτερα στις Modified κατηγορίες ήταν πολύ κοντά και οι μάχες αναμένονται να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές.

Μετά το δυναμικό ξεκίνημα που είχαμε στην πρεμιέρα όπου οι οδηγοί που έλαβαν μέρος «μέτρησαν» δυνάμεις και έδωσαν μάχες ενάντια στο χρόνο σε όλες τις κατηγορίες είχαμε και προσωπικά ρεκόρ από κάποιους οδηγούς.

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος που συγκέντρωσε 22 συνολικά συμμετοχές μας επιφύλαξε και έκπληξη με νικήτή στην RC Open να είναι ο Ρένος Περικλέους με το Honda Civic που σημείωσε και τον γρηγορότερο χρόνο της ημέρας το 1:05.516. Αξίζει να τονίσουμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή του Περικλέους στην πίστα και εξέπληξε τους πάντες με την απόδοση του.

Τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο Γιώργος Σκουρής με το Nissan 200SX 1:07.658 εξασφαλίζοντας την δεύτερη θέση κατηγορία RC Open.

Νικητές στις άλλες κατηγορίες ήταν ο Στέλιος Σάββα με Mazda MX5 στην RC E2, ο Χρίστος Πολυκάρπου με το BMW M3 στην RC S2 ενώ την RC S1 κέρδισε ο Κυριάκος Κουδούνιας με το Renault Clio.

Στις κατηγορίες Street νικητές αναδείχθηκαν στην Μ2 ο Κωσταντίνος Ιωάννου με το Mitsubishi Lancer Evo, ο Andrey Matsipura με το Mazda MX8 κέρδισε την Μ1 ενώ την Μ4 ο Ανδρέας Ανδρέου με το Mitsubishi Lancer Evo. Τέλος οι Νικόλας Χαραλάμπους με το Ford Anglia και ο Σταμάτης Γιάλλουρος με το Mitsubishi Colt αντίστοιχα κέρδισαν την S1 και S2.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τον εναρκτήριο αγώνα είναι:

Συμπληρωματικοί κανονισμοί για το πρωτάθλημα 2021 για τα ελαστικά κατηγοριών Street Modified 1 & Street Modified 2

Το Δ.Σ. του σωματείου Time Attack Club Cy κατόπιν ελέγχου που προέβη στην τελευταία του συνεδρίαση σχετικά με τα ελαστικά των κατηγοριών Motified διαπίστωσε ότι κάποια ελαστικά ενώ φέρουν τα διακριτικά Ε marked και είναι Semi Slick δεν είναι Road Legal όπως προβλέπει ο κανονισμός. Συνεπώς και κατόπιν μελέτης το Δ.Σ. του σωματείου Time Attack Club Cy αποφάσισε όπως τα αποδεκτά ελαστικά για τις Street Motified κατηγορίες έχουν ως εξής:

« Στις Street Modified κατηγορίες τα ελαστικά τα οποία είναι αποδεκτά πρέπει να φέρουν στα πλαϊνα τους την ένδειξη είτε “DOT” είτε “Ε” είτε συνδιασμό αυτών. Ελαστικά που αναγράφουν στο πλαϊνό τους “for Competition use” / “Purpose only” ή “Not for highway use” δεν είναι αποδεκτά ακόμα και σε περίπτωση που τυγχάνει να φέρουν ένδειξη “DOT” ή / και “E”.  Ο συνδιασμός των ενδείξεων “DOT” ή / και “E” με “for competition use/purpose η “for racing use” ( δηλ. χωρίς το “only”) είναι αποδεκτός.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,742ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -