Σύντομα στη Κύπρο τα νέα Sandero και Stepway

0
14

Περί τα μέσα Μάϊου ο Όμιλος Πηλακούτας αναμένεται να υποδεχθεί τη νεά γενιά των Dacia Sandero και Dacia Stepway με πιο αποδοτικούς κινητήρες, περισσότερη τεχνολογία και, όπως πάντα στο πνεύμα της Dacia, την εκπληκτική σχέση αξίας / αγοράς. Με την ανανέωση της γκάμας και την παρουσίαση νέων μοντέλων, η Dacia συνεχίζει την επέλαση της στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Κλειδί στην επιτυχία του μοντέλου είναι η νέα αρθρωτή πλατφόρμα CMF των καινούργιων Sandero και Stepway που επιτρέπει τρεις σημαντικές βελτιώσεις αλλά και στην αύξηση της απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος με τη διεύρυνση του πλαισίου κατά 41 mm στο Sandero και 29 mm στο Stepway βελτιώνοντας τη συμπεριφορά τους στον δρόμο. Η τελευταία βελτίωση αφορά την παθητική και ενεργή ασφάλεια, με την ενσωμάτωση της τελευταίας γενιάς συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS). Επίσης, οι νέες ρυθμίσεις κραδασμών και ελατηρίων επιτρέπουν στα Sandero και Stepway να έχουν ένα πιο άκαμπτο χαρακτήρα μέσα από τις στροφές  ενώ το τιμόνι είναι τώρα 100% ηλεκτρικό και χρειάζεται 36% λιγότερη προσπάθεια σε σύγκριση με το προηγούμενο Sandero.

Όλοι οι κινητήρες που διατίθενται στα Sandero και Stepway συμμορφώνονται με το νέο πρότυπο Euro 6DFull και συνδυάζονται με δύο νέα, ελαφρύτερα κιβώτια ταχυτήτων που ενσωματώνουν τις τελευταίες μηχανικές εξελίξεις. Τα μοντέλα θα είναι εφοδιασμένα είτε με ένα χειροκίνητο 6 ταχυτήτων είτε με το  αυτόματο CVT. Οι κινητήρες, νέα κιβώτια ταχυτήτων, αεροδυναμικές βελτιώσεις, μειώσεις τριβής (φρένο, κύλιση και ελαστικά) και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας (προβολείς LED, εναλλάκτης υψηλής απόδοσης) των νέων Sandero και Stepway έχουν μειώσει την κατανάλωση καυσίμου κατά τουλάχιστον 6%. Η ηχομόνωση του οχήματος έχει βελτιωθεί αυξάνοντας τις απορροφητικές επιφάνειες στο χώρο του κινητήρα από 12% σε 48%, μειώνοντας την ακουστική διαρροή.