Συρικνώνεται η εργοστασιακή δραστηριότητα στην Κίνα

- Advertisement -

Η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώθηκε για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια και τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα στο επενδυτικό κλίμα εμφανίστηκαν στα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη.

Από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του 2019 παρουσίασαν αρνητικά πρόσημα ως αποτέλεσμα ένδειξης των ταραχωδών ημερών που ακολουθούν.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1% στις 334 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX καταγράφει μείωση κατά 0,47% στις 10.509 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες κατά 1,85% στις 4.642 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο βρετανικός FTSE 100 διολισθαίνει κατά 1% στις 6.659 μονάδες, ο ιταλικός FTSE MIB εμφανίζει απώλειες κατά 1,55% στις 18.040 μονάδες και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 μειώνεται κατά 1,60% στις 8.404 μονάδες.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία δημοσιεύθηκαν εν μέσω των τεταμένων σχέσεων ΗΠΑ  – Κίνας για το εμπόριο, αλλά και των προσπαθειών επίλυσης των διμερών διαφορών.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Πεκίνο που επιδιώκει να τερματίσει την εμπόλεμη κατάσταση με την Ουάσινγκτον στο εμπόριο είναι αρκετές και θέλει άμεσα να μειώσει τον κίνδυνο μιάς πιο έντονης οικονομικής επιβράδυνσης στις επόμενες εβδομάδες του 2019.

Η αυξανόμενη πίεση στα εργοστάσια της Κίνας σηματοδοτεί μια συνεχιζόμενη απώλεια δυναμικής στην Κίνα προσθέτοντας ανησυχίες ανα το παγκόσμιο.

Οι τριγμοί στο εμπόριο ξεκίνησαν ήδη και άρχισαν να σκορπούν πανικό ήδη στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού προκαλώντας ανησυχίες για μεγαλύτερα χτυπήματα στους επόμενους μήνες στο παγκόσμιο εμπόριο, τις επενδύσεις και τις ασταθείς χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η Κίνα αναμένεται να εφαρμόσει περισσότερα μέτρα οικονομικής στήριξης τους προσεχείς μήνες πέραν από μια σειρά πρωτοβουλιών που έκανε το τελευταίο μήνα του 2018.

Μια παρατεταμένη επιβράδυνση στην βιομηχανική παραγωγή που είναι καθοριστική για τις θέσεις εργασίας θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στην μεγαλύτερη χώρα του πλανήτη.

Οι νέες παραγγελίες, ένας δείκτης της μελλοντικής δραστηριότητας, συνεχίζουν να είναι μειωμένες, ενισχύοντας τις απόψεις ότι οι επιχειρηματικές συνθήκες στην Κίνα πιθανότατα θα επιδεινωθούν πριν βελτιωθούν.

Πολλοί αναλυτές αμφισβητούν ότι το Πεκίνο και η Ουάσιγκτον μπορούν να γεφυρώσουν τις πολλές διαφορές τους και να επιτύχουν μια ολοκληρωμένη εμπορική συμφωνία στον τελευταίο γύρο συνομιλιών που έχουν ξεκινήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump και ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping.

Ο εμπορικός πόλεμος έχει οδηγήσει σε απώλειες δισεκατομμυρίων δολλαρίων και για τις δυό πλευρές μέσα στο 2018 κτυπώντας βιομηχανίες αυτοκινήτου, τεχνολογίας και γεωργίας. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι το 2018 αποχαιρέτισε τις αγορές με τις υψηλότερες ετήσιες απώλειες από το 2008.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -