Ταχύτερος ο Lukyanuk στην πρωτοπορία ο Solberg μετά από αμφισβητούμενη ποινή στο ρώσσο

- Advertisement -

Με τη σειρά εκκίνησης να είναι ανάλογα με την θέση κατάταξης στο πρωτάθλημα οδηγών του ERC FIA 2020 ξεκίνησε η σημερινή μέρα του Rally Fafe Montelongo στην Πορτογαλία.

Ο αγώνας αυτός αποτελεί τον 3ο γύρο του ανασχεδιασμένου λόγο της πανδημίας του κορωνοϊού φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι.

Σε ένα αχαρτογράφητο αγώνα για όλους καθώς για πρώτη φορά βρίσκεται στο πρωτάθλημα όλοι οι συμμετέχοντες έχουν δύσκολη αποστολή στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές.

01 LUKYANUK Alexey (RUS), EREMEEV Dmitry (RUS), Team Sainteloc Junior Team,Citroen C3 R5, action during the 2020 Rally Fafe Montelongo, 3rd round of the 2020 FIA European Rally Championship, from October 2 to 4, 2020 in Fafe, Portugal – Photo Jorge Cunha / DPPI

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και πρωταθλητής ευρώπης για το 2018 ο Ρώσσος Alexey Lukyanuk με νέο συνοδηγό για φέτος τον Dmitry Eremeev κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας ξεκινούσαν πρώτη το πέρασμα τους από τις ειδικές στο Citroen C3 R5  της Sainteloc Junior Team.

O πρωτοπόρος του ERC 1 Junior Oliver Solberg έχει καταφέρει να βρίσκεται στον αγώνα καθώς η οικογενειακή του ομάδα μετά από εξαντλητική εργασία 13 ωρών και κάτω από την επίβλεψη του πατέρα του Peter Solberg Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ράλι το 2003, και της μητέρας του Pernillas επανέφεραν το αυτοκίνητο σε συνθήκες αγωνιστικές μετά από το φοβερό δυστύχημα που είχε κατά την διάρκεια του χθεσινού Shakedown ο 19 χρόνος Oliver.

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μηχανικούς μου που πραγματικά έκαναν φανταστική δουλειά» δήλωσε ο νεαρός Oliver που συμπλήρωσε « δούλεψαν εξαντλητικά όλη τη νύκτα για να το πετύχουν αυτό και τους είμαι πολύ ευγνώμον»

Η σημερινή μέρα ξεκίνησε σε υγρές συνθήκες μετά από βροχή που είχαμε κάτι που έκανε ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια των πληρωμάτων. Από νωρίς ξεκίνησαν και τα δράματα σε μια σειρά από πληρώματα. Ο Sergio Cuesta από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή αποσύρθηκε από τον αγώνα με ζημιές στο αγωνιστικό του. Ο Φινλανδός Emil Lindholm στο Skoda Fabia 2 Evo που ήταν και ο ταχύτερος στο Shakedown είχε μια συντριβή στην SS3 με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός μάχης.

Τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια ειδική στο Montim 6,92 χλμ σημείωσε ο Lukyanuk για να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα ακολουθούμενος με διαφορά μόλις ένα δέκατο από τον Oliver Solberg και επτά δέκατα από τον Lindholm που σχημάτισαν την τριάδα. Ταχύτερος και στην  δεύτερη ειδική Anjos των 14,13 χλμ ήταν ο Ρώσσος οδηγός αλλά μια ποινή που δέχδηκε 10 δευτερολέπτων των έχει ρίξει στην 5η θέση γενικής και τον Oliver Solberg στην πρωτοπορία του αγώνα.

Ο Lukyanuk εξακολοθεί να γράφει ταχύτερους χρόνους στις ειδικές κέρδισε και την SS3 Quimadela/Travassos 10,88 χλμ και ανέβηκε στην 3η θέση γενική με διαφορά +6,8 δευτερόλεπτα από τον πρωτοπόρο Oliver Solberg που διατηρεί προβάδισμα +6,3 από τον δεύτερο Craig Breen.

Με την ολοκλήρωση του πρωινού Loop ο Ρώσσος οδηγός έκανε ένσταση για την ποινή που δέχθηκε κάτι που εξετάζεται.

Περισσότερα σε λίγο

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -