Ταχύτερος ο Wagner στην SS4 με τον Moura να ανοίγει την διαφορά

- Advertisement -

Ολα είναι ρευστά για την έκβαση του αγώνα καθώς η διαφορές για τους οδηγούς της πρώτης δεκάδας δεν ξεπερνούν τα 40 δευτερόλεπτα

Ξεκίνησε το απογευματινό σκέλος του Ράλι Αζορών που περιλαμβάνει συνολικά τέσσερις ειδικές διαδρομές. Οι συμμετέχοντες στον αγώνα μετά την πρωινή ακύρωση της εναρκτήριας ειδικής Corsa da Mata γα λόγους ασφαλείας είχαν την δυνατότητα να την καλύψουν για πρώτη φορά.

Κύριο χαρακτηριστικό της διαδρομής αυτής το χαλαρό χαλίκι που σε συνδιασμό με τις πρωινές βροχές έγινε λασπωμένη σε αρκετά σημεία ανεβάζοντας και τον βαθμό δυσκολίας της.

Ο τοπικός ήρωας Ricardo Moura και πρωτοπόρος του αγώνα κατάφερε να σημειώσει τον τριτο ταχύτερο χρόνο ανοίγοντας και την διαφορά του από τον Εσθονό Ken Torn στα +4,2 δευτερόλεπτα.

Με την ολοκλήρωση της ειδικής δήλωσε στο ERCFIA.com: «Οχι τόσο άσχημη ειδική, αλλά αν την πραγματοποιούσαμε και το πρωί νομίζω θα καταστρέφαμε πραγματικά το δρόμο. Ξεκινήσαμε καλά την ειδική και η κατηφόρα ήταν εντάξει. Στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής άφησα το αυτοκίνητο να γλιστήσει παραπάνω, αλλά δεν πειράζει»

Ταχύτερος σε αυτή την ειδική ήταν ο Αυστριακός Wagner που κατάφερε να κινηθεί γρηγορότερα από τον Armindo Araujo κατά δυό δευτερόλεπτα ανοίγοντας τη διαφορά από τους διώκτες του ενώ πλησιάζει στα +11,8 από την κορυφή καθώς παραμένει στην 4η θέση γενικής.

Ο τρείς φορές νικητής του Ράλι Αζορών Armindo Araujo που βρίσκεται κάτω από την συνήθει απόδοση του και είναι χαμηλά στην κατάταξη δήλωσε στο τέλος της διαδρομής: «Μπόρεσα να βάλω λίγη περισσότερη ενέργεια στο αυτοκίνητο, αλλαξε η συμπεριφορά του και είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την θέση μας στη γενική κατάταξη στη συνέχεια και είμαι απόλυτα χαλαρός για να το πετύχω»

Ο ισπανός Efren Llarena αν και έχασε λίγο χρόνο παραμένει τρίτος στον αγώνα με την διαφορά του από την κορυφή να είναι στο +6,9 δευτερολεπτα.

Εντυπωσιακό πέρασμα πραγματοποίησε και ο Ρουμάνος Tempestini που αν και παραμένει στην 8η θέση με την διαφορά του από την κορυφή να είναι στο +33,8 καλύπτει συνεχώς την διαφορά του από αυτούς που βρίσκονται μπροστά του. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές και λιγότερες από ένα λεπτό του πρωτοπόρου μέχρι και του 12ου στην γενική και όλα δείχνουν ότι είναι πολύ νωρίς να γίνουν προβλέψεις για την έκβαση του αγώνα.

Ο Ιταλός Campedelli παραμένει στην 5η θέση και ο Rodriques συμπηρώνει την πρώτη εξάδα της γενικής κατάταξης.

Περισσότερα για την έκβαση του αγώνα σε λίγο.

ΠΗΓΗ: ERCFIA.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -