Ταχύτερος όλων ο Γιώργος Πολυκάρπου στη Πάφο

- Advertisement -

Δύο στα δύο με αλλη μιά νίκη στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ταχύτητας από τον περσινό πρωταθλητή

Tην Κυριακή 1η Μάϊου στην Πάφο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Τίμης διεξήχθη ο δεύτερος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας by NAGA PAY. Αγώνας τον οποίο διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Η διαδρομή που επιλέγηκε ήταν εξαιρετικά δύσκολη σε κάποια κομμάτια αλλά και απαιτητική με πράγμα που δυσκόλεψε όλους τους διαγωνιζόμενους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Γιώργος Πολυκάρπου με Mitsubishi lancer Evo ΙΙΙ ήταν για ακόμη ένα αγώνα ταχύτερος όλων. Κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα στο 01:52.68 αν και στο δοκιμαστικό του πέρασμα αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα. 

Στην δεύτερη θέση, μόλις κλάσματα πιο πίσω (01:52.98), ήταν ο Σωκράτης Σωκράτους με Subaru Impreza ο οποίος έκανε ένα ταχύτατο δεύτερο πέρασμα για να κλειδώσει την δεύτερη θέση. Η επιτυχία του Σωκράτους γίνεται ακόμη πιο μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς ότι στο δοκιμαστικό του πέρασμα είχε μια άτυχη στιγμή με αποτέλεσμα να ανατραπεί το αγωνιστικό του ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς ή μεγάλες ζημιές. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Σταύρος Αντωνίου με το Psaltis/ENEOS Mitsubishi Lancer Evo ΙΧ ο οποίος κρατούσε βρέθηκε στην δεύτερη θέση μετά το πρώτο χρονομετρημένο του πέρασμα.

Τέταρτη θέση γενικής και πρώτος στην RCS2 ο ταλαντούχος Ηλίας Πιερή με Mitsubishi Lancer EVO ΙV και χρόνο 01:57.44 ενώ πέμπτος και πρώτος στην κατηγορία RC2 ήταν ο Χρίστος Χριστοδούλου με Subaru Impreza STi (01:58.33). Στην έκτη θέση γενικής και δεύτερος στην κατηγορία RCS2 ο Κωνσταντίνος Σιώφερος με Mitsubishi Lancer Evo ΙV και χρόνο 01:57.16 ενώ τον ακολούθησαν οι Ιάκωβος Πενταράς με Mitsubishi Lancer Evo IV και χρόνο 01:58.51 και Σταύρος Υπερμάχου με Mitsubishi Lancer Evo VII και χρόνο 01:58.58. Ένατος και πρώτος στη δικίνητη κατηγορία οι Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος με Honda Civic και χρόνο 02:01.95, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ο πρώτος στην κατηγορία RCS1 Μιχάλης Σοφοκλέους με Volkswagen Golf και χρόνο 02:03.68. Πολύ καλή παρουσία και από τον Δημήτρη Παρέλλη που πήρε τελικά την 11η θέση γενικής και την πρώτη στην κατηγορία RCS3 με Opel Corsa GSi και χρόνο 02:06.65.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα έγιναν οι απονομές στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα, στους πρωτεύσαντες σε όλες τις κατηγορίες. Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο πρωτάθλημα ταχύτητας θα διεξαχθεί την 19 Ιουνίου.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -