Ταχύτερος στην κατατακτήρια του Ράλι Πολωνίας ο Lukyanuk

- Advertisement -

Ο Alexey Lukyanuk εξασφάλισε τον ταχύτερο χρόνο στην κατατακτήρια ειδική του PZM Rally Πολωνίας, προτελευταίου γύρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA και θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει πρώτος την σειρά εκκίνησης του στον αγώνα που αρχίζει το απόγευμα.

Δεύτερο ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο οδηγός του Junior ERC Under 28, Nikolay Gryazin, κερδίζοντας το δικαίωμα να επιλέξει δεύτερος την σειρά εκκίνησης του για τον αγώνα.

Η σειρά εκκίνησης θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τους χωματόδρομους της Πολωνίας, ενώ όποιος θα ξεκινά μπροστά θα πρέπει πρώτα να σκουπίσει τα χαλαρά χαλίκια για να καθαρίσει το δρόμο σε όσους θα ακολουθούν.

Ο FIA ERC Junior κάτω των 27 ετών, ο Jari Huttunen κατέδειξε γιατί η Hyundai τον επέλεξε για το πρόγραμμα ανάπτυξης των οδηγών της, σημειώνοντας το τρίτο γρηγορότερο χρόνο, 1,618s πίσω από τον Lukyanuk, παρόλο που είπε ότι είχε επιλέξει λάθος ελαστικά για τη κατατακτήρια ειδική.

Ο Πολωνός οδηγός U28, Miko Marczyk, τερμάτισε στην τέταρτη θέση στο Fabia R5 της SKODA Polska Motorsport, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή του φόρμα παρά την μικρή εμπειρία του στο χώμα.

Οι Norbert Herczig (MOL Racing Team) και Orhan Avcioğlu (Toksport WRT) ήταν στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα στα Fabias, με τον Chris Ingram να είναι ο έβδομος ταχύτερος.

Παρά το ότι έσπασε τον πίσω προφυλακτήρα στο PEUGEOT 208 T16 κατά τη διάρκεια μιας άγριας στιγμής, ο Laurent Pellier τερμάτισε στην 8η θέση. Οι πρώην Πολωνοί εθνικοί πρωταθλητές ράλι Grzegorz Grzyb (Rufa Sport) και Łukasz Habaj (eSky Rally Team) συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Ο Filip Mareš του Junior U28  πλασαρίστηκε στην 11η θέση στην πρώτη εμφάνιση του σε χωμάτινο αγώνα σε ένα R5 για την ACCR Czech Rally Team, με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος U28 τον Fabian Kreim να περιορίζεται στην 12η θέση στο παρόμοιο αυτοκίνητο της SKODA AUTO Deutschland.

Ένας άλλος απόφοιτος του ERC Junior o Łukasz Pieniążek (Printsport) κατετάγη στην 13η θέση, ενώ οι Dariusz Poloński (Rallytechnology) και Paulo Nobre ( Palmeirinha) συμπλήρωσαν τις πρώτες δεκαπέντε θέσεις στο Qualifying για να έχουν δικαίωμα επιλογής της σειρά εκκίνησης που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της πόλης υποδοχής του αγώνα στο Mikołajki.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -