Θετικός σε Covid-19 ο Gabriel Aubry στο WEC

- Advertisement -

Μετά την Formula 1 και τον Μεξικανό Sergio Perez που βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και ο Γάλλος οδηγός Gabriel Aubry βρέθηκε θετικός σε τεστ που του έχει γίνει ίσως επιφέρει επιπτώσεις για δυό ομάδες που συμμετέχουν στο FIA World Endurance Championsip που θα πραγματοποιήσει τον πρώτο του αγώνα μετά από τον Φεβρουάριο στο Βέλγιο.

Οι ομάδες που επηρεάζονται είναι η Jota Sport, Jackie Chan DC Racing LMP2 και η Algarve Pro Racing LMP2 σύμφωνα με το Motorsport.com που αποκάλυψε το θέμα.

O Gabriel Aubry που έλαβε μέρος στα δοκιμαστηκά τις προηγούμενες μέρες είχε υποψία και υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο έδειξε θετικό. Η συμμετοχή του τώρα στον αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο στηρίζεται σε μια δεύτερη δοκιμή που πραγματοποίησε χθες που βγήκε αρνητική και υποβλήθηκε σε τρίτο τεστ από το οποίο θα διαφανεί τη θα γίνει.

Πρωτιστα θα επηρεαστεί η ομάδα του Jota Sport, Jackie Chan DC Racing LMP2, αλλά και η ομάδα Algarve Pro Racing LMP2 επειδή ο Aubry αγωνίστηκε για τον Ευρωπαϊκό γύρο Le Mans Series το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Βέλγιο.

Τα μέλη της ομάδας που ήρθαν σε επαφή με τον Aubry το περασμένο Σαββατοκύριακο βρίσκονται σήμερα σε αυτοαπομόνωση και αναμένουν τα αποτελέσματα των  δικών τους δοκιμών για Covid-19 .

Η επίπτωση των πολλαπλών αποτυχημένων δοκιμών του πληρώματος της Algarve Pro Racing LMP2 είναι ασαφής για την συμμετοχή της ομάδας στον αγώνα με ένα ORECA που θα μοιραστούν οι Jon Lancaster, Simon Trummer και Jonn Falb.

Ο Aubry δεν έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχει στην εναρκτήρια προπόνηση για σήμερα το απόγευμα.

Ο Προϊστάμενος της ομάδας JOTA Sam Hignett αποκάλυψε ότι οι προετοιμασίες ήταν ήδη έτοιμες για να αντικαταστήσουν τον Aubry στη σύνθεση του #37 Oreca 07 της ομάδας μαζί με τον Ho-Pin Tung και τον Will Steven εάν το δεύτερο τεστ του αποδειχθεί θετικό.

Τα τρία μέλη της ομάδας JOTA που έχουν έρθει σε επαφή με τον Aubry βρίσκονται επίσης σε απομόνωση, περιμένοντας τα αποτελέσματα των δοκιμών.

Σε ανακοίνωση του WEC αναφέρετε ότι οι διατάξεις που ακολουθήθηκαν ήταν «σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από τις αρμόδιες αρχές δημόσια υγείας και τον ιατρικό αντιπρόσωπο της WEC  και του Circuit de Spa-Francorchamps” COVID-19.

Σύμφωνα με τα πρωτόκκολα FIA  και WEC, και για τον μετριασμό των κινδύνων, οι ανταγωνιστές οδηγοί και το εργατικό προσωπικό στη βελγική πίστα και οι ομάδες έχουν δημιουργήσει κυψέλες με την ελάχιστη διασταυρούμενη επαφή μεταξύ κάθε ομάδας».

Εξήγησε επίσης ότι « έχει αναληφθεί μια πλήρης πρωτοβουλία ιχνηλάτησης και όλες οι στενές επαφές έχουν εντοπιστεί και μπήκαν σε καραντίνα όπως απαιτείται» εώς ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών.

ΠΗΓΗ : Motorsport.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -