Το Artic Rally Finland στην θέση του Ράλι Σουηδίας

- Advertisement -

‘Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2021 και η promoter του αγώνα έχουν προγραμματίσει ένα αγωνιστικό ημερολόγιο που περιλαμβάνει συνολικά 12 αγώνες με την επιφύλαξη για τον 3ο γύρο της χρονιάς το Ράλι Κροατίας που περνά στο πρόγραμμα για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Δεν είναι ο μοναδικός αγώνα αλλά μετά την ακύρωση του Ράλι Σουηδίας του μόνου χειμερινού αγώνα του πρωταθλήματος, του 2ου γύρου της χρονιάς την θέση του για πρώτη φορά λαμβάνει το  Artic Rally Finland για τις 26-28 Φεβρουαρίου.

Η αρχή του πρωταθλήματος είναι στις 21-24 Ιανουαρίου με το Ράλι Μόντε Κάρλο που θα γίνει χωρίς θεατές και κάτω από τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα λόγο και της συνεχιζόμενης πανδημίας με τον Covid-19.

Κορωνοϊού επιτρέποντος και αν όλα εξελιχθούν ομαλά η Φινλανδία θα είναι η μόνη χώρα που θα φιλοξενήσει φέτος δυό αγώνες του WRC καθώς πέραν από το Artic Rally Finland θα γίνει και το Ράλι Φινλανδίας στους χωματόδρομους της Jyvaskyla από τις 29 Ιουλίου μέχρι και την 1η Αυγούστου.

Ο δεύτερος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος το Artic Rally Finland θα γίνει όπως προαναφέραμε στην Σκανδιναβική χώρα από τις 26-28 Φεβρουαρίου στο Rovaniemi την πρωτεύουσα της βορειότερης επαρχίας της Λαπωνίας που είναι ακριβώς έξω από τον Αρκτικό Κύκλο με τις θερμοκρασίες τον Φεβρουάριο να ξεπερνούν τους -30 βαθμούς κελσίου. Ο αγώνας αυτός πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια και χρησιμοποιόταν μάλιστα και από τις ομάδες του WRC για σκοπούς δοκιμών ενόψει και του μοναδικού χιονισμένου χειμερινού αγώνα του πρωταθλημάτος του Ράλι Σουηδίας.

Ποιο κάτω παρουσιάζουμε το ανανεωμένο αγωνιστικό ημερολογίο του 2021 που περιλαμβάνει συνολικά 12 αγώνες ανάμεσα τους και τα ράλι Κένυας, Χιλής και Ιαπωνίας ως επίσης και του Ράλι Βελγίου για τον Αύγουστο μετά που για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν πρόκειται να γίνει αγώνας στην Βρετανία λόγο της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -