Το δικαστήριο του Τόκιο αρνείται την τελευταία αίτηση εγγύησης του Ghosn της Nissan

- Advertisement -

Απορρίφθηκε σήμερα από το δικαστήριο του Τόκιο το τελευταίο αίτημα του Carlos Ghosn να αφαιθεί ελεύθερος με εγγύηση παρά του ότι προσφέρθεικε να φορέσει και ηλεκτρονική ετικέτα στον αστράγαλο. Θυμίζουμε ότι εδώ και δυό μήνες από τις 19 Νοεμβρίου είναι υπό κράτηση για φερόμενα οικονομικά εγκλήματα.

Η απόφαση, ήταν ευρέως αναμενόμενη, και αυξάνει την πιθανότητα ότι ο 64χρόνος εκτελεστικό Διευθυντής θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη του, και θα ασκήσει πίεση η Nissan ο Γάλλος συνεργάτης της η Renault SA για να βρει το διάδοχό του ως πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

Το συμβούλιο της Renault αναμένεται να συναντηθεί τις επόμενες μέρες για να αποφασίσει ποιος θα αντικαταστήσει τον Ghosn, ουσιαστικά τον απομακρύνουν από την τριμερή συμμαχία, η οποία περιλαμβάνει επίσης τη Mitsubishi Motors, η οποία έχει αναστατωθεί από τη σύλληψή του.

Θυμίζουμε ότι ο Ghosn αποβλήθηκε σχεδόν αμέσως από την προεδρία των Nissan και Mitsubishi μετά την αρχική σύλληψή του στις 19 Νοεμβρίου, αλλά παραμένει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του γάλλου εταίρου τους.

Έχει επίσημα κατηγορηθεί για υποεκτέλεση του μισθού του για οκτώ χρόνια μέχρι το Μάρτιο του 2018 και προσωρινή μεταφορά προσωπικών οικονομικών ζημιών στα βιβλία της Nissan.

Ο Ghosn αρνείται τις κατηγορίες

Το δικαστήριο δεν έδωσε λόγο για  την άρνηση του αιτήματος του Ghosn. Η εγγύηση σπανίως χορηγείται για τους κατηγορούμενους στην Ιαπωνία χωρίς εξομολόγηση.

Ο δικηγόρος του Ghosn σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Reuters δεν προέβει σε σχολιασμό της απόδασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου του Τόκιο.

Το τελευταίο αίτημα εγγύησης του Ghosn περιλάμβανε επίσης μια προσφορά για να προσλάβει φρουρούς για να τον παρακολουθούν και μια υπόσχεση να παραμείνει στο Τόκιο, όπου έχει μισθώσει ένα διαμέρισμα. Προσφέρθηκε να δημοσιεύσει τα αποθέματα που κατέχει στη Nissan ως εγγύηση, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Μια προηγούμενη αίτηση για εγγύηση απορρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω ανησυχιών για το εκτελεστικό, το οποίο κατέχει γαλλική, λιβανέζικη και βραζιλιάνικη υπηκοότητα, ήταν κίνδυνος πτήσης και ότι μπορεί να παραβιάσει τα αποδεικτικά στοιχεία αν απελευθερωθεί.

Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε χθές ο Ghosn επανέλαβε την πρόθεσή του να εκκαθαρίσει το όνομά του στο δικαστήριο.

“Θα παρακολουθήσω τη δίκη μου όχι μόνο επειδή είμαι νομικά υποχρεωμένος να το πράξω, αλλά επειδή είμαι πρόθυμος να έχω τελικά την ευκαιρία να υπερασπιστώ τον εαυτό μου”, είπε.

“Δεν είμαι ένοχος για τις κατηγορίες εναντίον μου και ανυπομονώ να υπερασπιστώ τη φήμη μου στην αίθουσα του δικαστηρίου.”

ΠΗΓΗ: Reuters

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -