Το δικό της αγώνα στα ελαστικά δίνει η Pirelli

- Advertisement -

Είχαν καλά αποτελέσματα στους πρώτους δυό αγώνες σε χιόνι και πάγο.

O αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2021, η Pirelli προετοιμάζεται εντατικά για τον επόμενο γύρο που είναι ο ασφάλτινος αγώνας στην Κροατία 22-25 Αρπιλίου.

Με τους χειμερινούς αγώνες του WRC του 2021 να έχουν περάσει στις σελίδες της ιστορίας, ο εναρκτήριος γύρος στο Μόντε Κάρλο και ο πρώτος στα χρονικά του πρωταθλήματος το Αρκτικό Ράλι Φινλανδίας να έχουν στεφθεί με επιτυχία για την Pirelli, και όλων τα μάτια πλέων είναι στραμμένα στην Κροατία.

Ο διευθυντής δραστηριοτήτων ράλι του ιταλικού κατασκευαστή ελαστικών Terenzio Testoni είναι ευχαριστημένος που η εταιρεία του επέστρεψε και πάλι ως αποκλειστικός προμηθευτής για το WRC. Εφοδιάζει με ελαστικά τόσο την κύρια κατηγορία των World Rally car καθώς και τις κατηγορίες υποστήριξη WRC2, WRC3 και Junior WRC.

Αναλύοντας τους αγώνες στο Χιόνι και τον πάγο του Ράλι Μόντε Κάρλο αλλά και του καθαρά χειμερινού αγώνα στο Αρκτικό Ράλι Φινλανδίας ο Testoni ανάφερε: « Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το που βρισκόμαστε. Οι δυό προηγούμενοι αγώνες πήγαν καλά και μην ξεχνάτε με τι χειμερινές συνθήκες έγιναν και δεν ήταν τόσο εύκολο για να κάνουμε την τέλεια δοκιμή για το ελαστικό όταν δεν μπορείς  να είσαι τόσο σίγουρος για τον καιρό.»

«Για το Ράλι Μόντε Κάρλο ήταν μια πραγματική πρόκληση να κατανοήσεις πως θα εξελισσόταν ο καιρός με τα χιόνια να λιώνουν να παγώνουν τα λασπώνερα και να έχεις και παγωμένη βροχή. Στη συνέχεια στην Φινλανδία κάναμε κάποιες δοκιμές με τις ομάδες αλλά όταν ξεκίνησε ο αγώνα η θερμοκρασία ήταν σχεδόν 30 βαθμούς υπό το μηδέν σε σχέση με τις δοκιμές που πραγματοποιήσαμε. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες ωστόσο τα ελαστικά λειτούργησαν και τώρα ανυπομονούμε για το πρώτο ράλι ασφάλτου στην Κροατία 22-25 Απριλίου»

Ο αγώνας που θα έχει για έδρα την πόλη του Ζάγκρεπ θα μπορούσε να προσφέρει στους οδηγούς του αγώνα το βρεγμένο ελαστικό Cinturato της Pirelli το οποίο θα αποτελέσει επιλογή εάν οι συνθήκεςθα είναι πολύ βροχερές την Άνοιξη.

Στη Κροατία θα κάνει επίσης ντεμπούτο στους αγώνες WRC η σκληρή ένωση γόμας στο P Zero ελαστικό μαζί με το μαλακό ισοδύναμο της που ήταν μια από τις επιλογές των οδηγών στον εναρκτήριο γύρο της χρονιάς στους δρόμους των γαλλικών Άλπεων.    

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,377ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -