Το Extreme E θα προβάλλεται από το BT Sport

- Advertisement -

Η πρωτοποριακή σειρά ηλεκτρικών αγώνων Extreme E, η οποία κάνει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της στη Σαουδική Αραβία σε ένα δεκαπενθήμερο από σήμερα, πρόκειται να προβάλλεται από το BT Sport.

Ξεκινώντας με ζωντανή κάλυψη στο BT Sport 1 το Desert X Prix από την AlUla της Σαουδικής Αραβίας, στις 4 Απριλίου από τις 11.00, η BT Sport θα μεταδώσει και τα πέντε φετινά X Prixs ζωντανά στο φουλ, καθώς και τα σημαντικότερα στιγμιότυπα του πρωταθλήματος.

Εκτός από τη ζωντανή δράση, οι θεατές της BT Sport θα μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στην κανονική εκπομπή «Magazine» του Extreme E, μια διορατική ματιά στα παρασκήνια των ανθρώπων και της επιστήμης που περιβάλλει αυτή τη μοναδική σειρά «άθλημα για το σκοπό». Το Extreme E εντάσσεται στην ευρύτερη σειρά μηχανοκίνητου αθλητισμού της BT Sport, η οποία περιλαμβάνει Moto GP, fim speedway, WRC και DTM.

Μια θρυλική σύνθεση οδηγών πρωταθλητών, συμπεριλαμβανομένων των Jenson Button, Jamie Chadwick, Molly Taylor και Carlos Sainz Snr., πρόκειται να διαγωνιστούν στον πρώτο αγώνα extreme E όταν ξεκινήσει η σειρά στην AlUla της Σαουδικής Αραβίας στις 3 Απριλίου. Οι κανόνες αυτής της παγκόσμιας πρώτης κατάστασης μηχανοκίνητου αθλητισμού ότι κάθε ομάδα θα τοποθετήσει μία γυναίκα και έναν άνδρα οδηγό σε πανομοιότυπα ηλεκτρικά SUV 550 bhp, γνωστά ως ODYSSEY 21, τα οποία θα εξασφαλίσουν εντελώς ίσους όρους ανταγωνισμού μεταξύ των πληρωμάτων.

Τα αυτοκίνητα και το υπόλοιπο φορτίο που θα λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα θα βρίσκονται και θα πλέουν σε κάθε τοποθεσία στο πλοίο Αγίας Ελένης, καθώς τα θαλάσσια ταξίδια είναι λιγότερο βλαβερά στο περιβάλλον και σε ποσοστό άνθρακα από τα αεροπορικά φορτία. Όχι μόνο το πλοίο θα λειτουργήσει ως κόμβος εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά θα διαθέτει επίσης ένα επιστημονικό εργαστήριο επί του σκάφους, το οποίο θα φιλοξενεί επιστήμονες που διεξάγουν έρευνα σε διάφορους τομείς του θαλάσσιου περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου ταξιδιού.

Σε μια προσπάθεια μείωσης των εκπομπών άνθρακα, οι αριθμοί στους αγώνες θα περιοριστούν στο ελάχιστο και αυτό περιλαμβάνει τους θεατές, οπότε ο μόνος τρόπος με τον οποίο το Extreme E μπορεί να γράψει την ιστορία του είναι μέσω της οθόνης, καθιστώντας το προϊόν εκπομπής του ιδιαίτερα σημαντικό.

Ο Σάιμον Γκριν, επικεφαλής της BT Sport, είπε: «Οι αθλητικές εκπομπές, όπως κάθε βιομηχανίας, έχουν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στην κλιματική αλλαγή και η κάλυψη του Extreme E θα είναι ένα εποικοδομητικό βήμα για την ανάδειξη θετικών περιβαλλοντικών μηνυμάτων στους πελάτες μας. Γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι αυτό στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της BT να καταστεί επιχείρηση μηδενικού άνθρακα έως το 2045 και η BT Sport να καταστεί ένας από τους πιο πράσινους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς στο Ηνωμένο Βασίλειο.»

Ο Ali Russell, Chief Marketing Officer στο Extreme E, δήλωσε:«Η σημερινή συμφωνία μετάδοσης με την BT Sport σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για το Extreme E. Εκτός από το να μας επιτρέψει να φέρουμε τη συναρπαστική μορφή ηλεκτρικού αγώνα μας σε ακόμη περισσότερους οπαδούς του αθλητισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, η BT Sport μας παρέχει μια ανεκτίμητη πλατφόρμα για να μοιραστούμε το ευρύτερο μήνυμα για το περιβάλλον και την ισότητα πίσω από το πρωτάθλημα.

“Αν και η εγχώρια πρόσληψη ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνεται, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν για να καταδειχθούν οι δυνατότητες της τεχνολογίας ηλεκτρικών οχημάτων. Εστιάζοντας στο περιβάλλον μέσω βιώσιμου μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Extreme E ελπίζει να ενθαρρύνει τους οπαδούς να κάνουν αλλαγές για να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα και να επιβραδύνουν την κλιματική έκτακτη ανάγκη.»

ΠΗΓΗ: Extreme E

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -