Το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών θα κατασκευάσει η Geely

- Advertisement -

H κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Zhejiang Geely Holding Group Co, διπλασιάζει τα ηλεκτρικά οχήματα και ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στα νότια της χώρας.

Η μονάδα Geely Tecnology Group Co ανακοίνωσε χθές Δευτέρα 15 Μαρτίου ότι υπέγραψε συμφωνία με τις τοπικές αρχές. Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στη πόλη Ganzhou στην επαρχία  Jiangxi της Κίνας, θα κοστίσει 30 δισ γουάν (3,9 δισ. ευρώ) και θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 42 GWh, όντας κατά 2 GWh μεγαλύτερο από το Gigafactory της Tesla στη Νεβάδα.

Οι αυτοκινητομιομηχανίες και οι παραγωγοί νπαταριών αυξάνουν τις επενδύσεις τους στο εξάρτημα που αντιπροσωπεύει περίπου το 30% του συνολικού κόστους ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Με τις ετήσιες πωλήσεις νέων ενεργειακών οχημάτων στην Κίνα να αναμένεται να τετραπλασιαστή σε 6 εκατομμύρια μονάδες εώς το 2025 η ζήτηση για μπαταρίες αναμένεται να αυξηθεί.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών η Geely έχει ωθήσει περαιτέρω τις πωλήσεις σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα ολοκληρώνοντας μεγάλες συμφωνίες συνεργασίας με εταιρείες από όλους τους τομείς. Προχώρησε σε συμφωνία με την κατασκευαστική εταιρεία βαρέων οχημάτων Baidu Inc., ως επίσης και με τις Foxconn Technology Group κατασκευαστικό εταίρο της Apple Inc. Στην Ταιβάν και την Tencent Holdings Ltd.

Η Geely η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τοπικών αυτοκινήτων της Κίνας πώλησε 68.142 ενεργειακά οχήματα πέρυσι περίπου το 5% των συνολικών παραδόσεων.

Θυμίζουμε ότι το Group Geely κατέχει τις μάρκες Volvo, Lotus, Proton, London EV Company, Polestar, Lynk & Co, Yuan Cheng Auto, Terrafugia, όπως επίσης το 50% της Smart, αλλά και το 9,69% των μετοχών της Daimler.

ΠΗΓΗ: Automotive News

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -