Το πόρισμα της Pirelli για τα κλαταρισμένα ελαστικά στο Silverstone

- Advertisement -

H Pirelli εξέδωσε σήμερα το πόρισμά της για τα τρία κλαταρίσματα στους τρεις τελευταίους γύρους του Βρετανικού Grand Prix, ενώ αποφάσισε να μην αλλάξει την επιλογή των γομών για το επερχόμενο τριήμερο και πάλι στο Silverstone.

Η Pirelli αποδίδει τα κλαταρίσματα των Bottas, Sainz και Hamilton καθαρά στην υπέρμετρη φθορά των ελαστικών, κι όχι σε τυχόν θραύσματα, όπως θα μπορούσαν να είναι τα κομμάτια της σπασμένης εμπρός πτέρυγας του Raikkonen στον 48ο γύρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο βασικός λόγος έγκειται σε ένα σύνολο κατά μόνας συνθηκών αγώνα που οδήγησαν σε μια εξαιρετικά μακρά χρήση του δεύτερου σετ ελαστικών. Η δεύτερη περίοδος του Αυτοκινήτου Ασφαλείας ώθησε σχεδόν όλες τις ομάδες να μπουν για αλλαγή ελαστικών, και έτσι να κάνουν ένα μεγάλο τελευταίο stint, περίπου 40 γύρων, που είναι περισσότερο από τα τρία τέταρτα της συνολικής απόστασης του αγώνα σε μία από τις πιο απαιτητικές πίστες του πρωταθλήματος.

«Σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερα αυξημένο ρυθμό των φετινών μονοθέσιων pole position ήταν 1,2 δευτερόλεπτα ταχύτερη σε σύγκριση με το 2019) αυτό έκανε τους τελικούς γύρους του Βρετανικού Grand Prix ιδιαίτερα δύσκολους, ως συνέπεια των μεγαλύτερων δυνάμεων που έχουν ασκηθεί ποτέ στα ελαστικά.Το συνολικό αποτέλεσμα ήταν οι πιο απαιτητικές συνθήκες λειτουργίας για τα ελαστικά.

«Αυτά οδήγησαν στο μπροστινό αριστερό ελαστικό (το οποίο είναι γνωστό ότι καταπονείται περισσότερο στο Silverstone) να τεθεί υπό μεγάλη πίεση μετά από πολύ μεγάλο αριθμό γύρων.»

Παράλληλα, τονίζει πως δεν θα αλλάξει τις αρχικές επιλογές γομών για το προσεχές GP 70ης Επετείου της F1, διατηρώντας τις C2, C3 και C4, αν και επισημαίνει πως θα εξετάσει ξανά και την πίεση των ελαστικών, και τις προτάσεις της για τη χρήση τους

ΠΗΓΗ: 4Troxoi.gr

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -