Το προσωρινό ημερολόγιο της F1 2021

- Advertisement -

Το αφεντικό της F1, Chase Carey, στο podcast του επίσημου καναλιού της F1 ανάφερε αυτήν την εβδομάδα ότι το άθλημα βρίσκεται στη διαδικασία οριστικοποίησης ενός “αρκετά φυσιολογικού” προγράμματος για το επόμενο έτος, αναφερόμενος στην επιστροφή σε ένα πιο ισορροπημένο σύνολο αγώνων σε ολόκληρο τον κόσμο, μετά το χαοτικό καλεντάρι της φετινής σεζόν.

Η πανδημία με τον Covid-19 ως γνωστό καθυστέρησε την έναρξη της φετινής χρονιά στην Formula 1 αναγκάζωντας την Liberty Media να προχωρήσει σε ένα συμπιεσμένο ευρωπαϊκό αγωνιστικό ημερολόγιο με 17 αγώνες μέσα σε έξι μήνες. Κοιτώντας μπροστά για την επόμενη χρονιά και έχοντας κατά νου τις απρόβλεπτες καταστάσεις με την πανδημία του κορωνοϊού σε μια χώρα αυτή την στιγμή θέλουμε να ετοιμάσουμε ένα κανονικό αγωνιστικό ημερολόγιο για τη νέα χρονιά και είμαστε πολύ κοντά στην τελική του μορφή ανάφερε ο Chase Carey.

«Πέραν από τον καταρτισμό των ομάδων με την υπογραφή της νέας συμφωνίας για την επόμενη πενταετία έχουμε να επιλύσουμε ακόμη μερικά ζητήματα. Είναι πραγματικότητα ότι είμαστε αρκετά πίσω στον προγραμματισμό μας και αν και δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάσταση με τον Covid-19 στην κάθε χώρα κάνουμε διάφορες ασκήσεις επί χάρτου».

«Σχεδιάζουμε αγώνες με θεατές, σχεδιάζουμε μια νέα χρονιά που δεν μπορώ να αναφέρω αν θα είναι φυσιολογική, προσπαθούμε να είμαστε πιο κοντά στο κανονικό, άλλωστε είμαστε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα»

«Η πραγματικότητα είναι ότι φέτος περιοριστήκαμε στην ευρώπη με διπλούς και τριπλούς αγώνες αλλά θα πρέπει να μεταφερθούμε και στην πραγματικότητα του παγκόσμιου αγωνιστικού ημερολογίου»

Στις 29 Νοεμβρίου και στις 6 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν φέτος δύο αγώνες της Formula 1 στην πίστα του Skahir στο Μπαχρέιν, αλλά οι ομάδες θα επιστρέψουν στην συγκεκριμένη εγκατάσταση τρεις μήνες αργότερα για τον πρώτο αγώνα της σεζόν του 2021, καθώς διέρρευσε σήμερα το προσωρινό πρόγραμμα αγώνων της F1 για την επόμενη χρονιά.

Η FIA δεν έχει επισημοποιήσει ακόμα το πρόγραμμα αγώνων για το 2021, αλλά το παρακάτω “σχέδιο” είναι αυτό που λογικά θα οριστικοποιηθεί. Η σεζόν θα ξεκινήσει στις 14 Μαρτίου στο Μπαχρέιν, εκεί όπου πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν και οι χειμερινές δοκιμές και περιλαμβάνει συνολικά 22 αγώνες.

Ο παραδοσιακά πρώτος αγώνας στη Μελβούρνη της Αυστραλίας θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο, μια αλλαγή που δικαιολογείται από τους τρέχοντες περιορισμούς της Αυστραλίας εξαιτίας της νόσου Covid-19, η διάρκεια των οποίων είναι άγνωστη.

Προσωρινό αγωνιστικό ημερολόγιο αγώνων 2021

1 GP Bahrain (Bahrain)        14 Μαρτίου

2 GP Vietnam (Hanoi)          28 Μαρτίου

3 GP China (Shanghai)        11 Απριλίου

4 GP Azerbaijan (Bakou)     25 Απριλίου

5 GP Dutch (Zandvoort)       2 Μαϊου

6 GP Spanish (Barcelona)   9 Μαϊου

7 GP Monaco (Monte-Carlo) 23 Μαϊου

8 GP Canadian (Montreal) 6 Ιουνίου

9 GP Austrian (Spieberg) 20 Ιουνίου

10 GP French (Paul Ricard) 27 Ιουνίου

11 British (Silverstone) 11 Ιουλίου

12 GP Hungarian (Budapest) 25 Ιουλίου

13 GP Belgium (Spa) 29 Αυγούστου

14 GP Italian (Monza) 5 Σεπτεμβρίου

15 GP Russian (Sotchi) 19 Σεπτεμβρίου

16 GP Singapour (Marina Bay) 26 Σεπτεμβρίου

17 GP Japanese (Suzuka) 10 Οκτωβρίου

18 GP Australian (Melbourne) 24 Οκτωβρίου

19 GP USA (Austin) 7 Νοεμβρίου

20 GP Mexican (Mexico) 14 Νοεμβρίου

21 GP Saudi Arabian (Jeddah) 28 Νοεμβρίου

22 GP Abu Dhabi (Yas Marina) 5 Δεκεμβρίου

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -