Το πρώτο αυτοκίνητο του Ott Tänak ήταν Volkswagen Golf

- Advertisement -

Μέσα από μια δημοσίευση του wrc.com μάθαμε ότι το πρώτο αυτοκίνητο του Εσθονού περσινού Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ott Tänak ήταν ένα Volkswagen Golf που άλλαξε μάλιστα και πολλά χρώματα.

Ξεκίνησε ως ολότελα άσπρο, αλλά κατέληξε περίφημα κίτρινο – ένα χρώμα που πήρε από τις φαλαγγες των οπαδών του που τον ακολουθούσαν στους αγώνες γύρω από την Εσθονία σε εύστοχα χρωματιστά T-shirts.

Για την ακρίβεια όμως το Volkswagen Golf δεν ήταν το πρώτο του αγωνιστικό αυτοκίνητο. Πρώτα ήρθε το Scirocco αλλά ο Tänak δεν θυμάται κανένα από τα δύο αυτοκίνητα ιδιαίτερα στοργικά.

“Το Scirocco δεν ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που έκανα ένα αγώνα σε αυτό,” υπενθύμισε ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής. “Έκανα αγώνες σε όλο το πρωτάθλημα με αυτό.”

Και ξεκίνησα από το σπίτι μου στο εσθονικό νησί Saaremaa. Μόλις έγινε 14 ετών, οι ειδικές διαδρομές με προσέλκυσαν. Όπως και το Golf.

“Το σασί ήταν καλό για το golf”, δήλωσε ο Tänak, “αλλά δεν ήταν πάντα εύκολο στην οδήγηση για να το τοποθετήσεις στο σωστό μέρος. Και δεν είχε τόσο καλή αξιοπιστία. Έκανα εσθονικά πρωταθλήματα σε αυτό νωρίς και ήταν καλό για την εμπλοκή μου στο άθλημα.”

Τι γίνεται με την επιτυχία στο γκολφ;

«Δεν θυμάμαι καμιά», χαμογέλασε ο Tänak. “Νομίζω ότι αποχώρησα λίγο πολύ  από κάθε αγώνα. Τα υλικά δεν ήταν τόσο καλά σε αυτό το αυτοκίνητο ή ίσως δεν ήμουν τόσο καλός μηχανικός.

“Άρχισα να χρησιμοποιώ το Renault Clio λίγα χρόνια αργότερα και στη συνέχεια τα αποτελέσματα έγιναν καλύτερα και μόλις μπήκαμε σε τετρακίνητα αυτοκίνητα ομάδας Ν… γνωρίζετε αυτή την ιστορία καλύτερα και μετά από αυτό.”

Το Golf μου έδωσε junior νίκες κατηγορίας, αλλά το Clio μου έφερε την επιτυχία στην κατηγορία κίνησης δύο τροχών που βοήθησε να ανυψώσει τον Tänak στην παγκόσμια κατάταξη.

Αλλά το ταξίδι ξεκίνησε σε εκείνο το στάδιο στο Golf 440 APA.

ΠΗΓΗ: wrc.com Φωτογραφίες: Rando Aav

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,377ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -