Tο Rally Fafe Montelongo στο φετινό ERC 2-4 Οκτωβρίου

- Advertisement -

Μετά την ακύρωση του Ράλι Αζορών που ήταν προγραμματισμένο 19-20 Σεπτεμβρίου η Eurosport Events, υποστηρικτής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει το Rally Fafe Montelongo στην οικογένεια του ERC για πρώτη φορά.

Χρησιμοποιώντας όλες τις ειδικές ασφάλτου στο δήμο Fafe στη βόρεια Πορτογαλία, το Rally Fafe Montelongo πρόκειται να φιλοξενήσει τελικά τον τρίτο γύρο της σεζόν ERC 2020 από 2-4 Οκτωβρίου μετά την έγκριση της FIA.

Μέρος των Campeonato Portugal de Ralis Clássicos και Campeonato Norte Ralis, το Rally Fafe Montelongo διαθέτει ένα συνδυασμό γρήγορων ειδικών ασφάλτου με σφιχτές στροφές και φουρκέτες σε ομαλούς, κυματοειδείς δρόμους.

Ο αγώνας θα έχει ως έδρα το Fafe, μια πόλη με πλούσια κληρονομιά. Το αρχηγείο του αγώνα θα βρίσκεται στο Pavilhão Multiusos με το πάρκο εξυπηρέτησης να στεγάζεται στο κοντινό Parque da Cidade. Δεν θα υπάρχει πρόσβαση θεατών στο πάρκο εξυπηρέτησης, ενώ οι ειδικές θα τρέχουν πίσω από κλειστές πόρτες ως απόκριση στα τοπικά πρωτόκολλα λόγο του COVID-19.

Το Fafe απέχει 70 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του Πόρτο Φρανσίσκο Sá Carneiro και 15 χιλιόμετρα από το Γκιμαράες, μία από τις πόλεις του τουρνουά ποδοσφαίρου UEFA Euro 2004.

Η συμπερίληψη του Rally Fafe Montelongo στο ημερολόγιο ERC για το 2020 είναι το αποκορύφωμα των συζητήσεων μεταξύ του Eurosport Events και του διοργανωτή του Rally Fafe Montelongo σχετικά με την πιθανή συμπερίληψη του αγώνα το 2020 ως επιπρόσθετου γύρου και όχι αντικατάστασης για το ράλι των Αζορών. Ωστόσο, μετά την επιβεβαίωση ότι το 55ο ράλι των Αζορών δεν θα διεξαχθεί το 2020, οι συζητήσεις αυτές επιταχύνθηκαν και έχει πλέον επιτευχθεί συμφωνία για την διοργάνωση για τον τρίτο γύρο της σεζόν.

Ο JeanBaptiste Ley, συντονιστής του ERC, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό της οργανωτικής ομάδας του Rally Fafe Montelongo, που οδήγησε στην πρώτη συμμετοχή του αγώνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA. Ο οργανωτικός σύλλογος, Demoporto και FPAK, το πορτογαλικό ASN, εργάζονται σκληρά για να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του αυστηρού πρωτοκόλλου COVID-19, για να παραδώσουν ένα αγώνα που να πληροί τις απαιτήσεις που καθορίζονται από το Eurosport Events και την FIA. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με έναν ενεργό συνεργάτη για να παραδώσουμε ένα ράλι που αξίζει το καθεστώς του ERC. Η συμφωνία είναι για ένα έτος, αλλά όλα τα μέρη είναι ανοιχτά στην επέκταση της εταιρικής σχέσης σε μελλοντικά χρόνια. “

Ο Parcídio Summavielle, Αντιδήμαρχος της Fafe, δήλωσε: «Είναι εξαιρετικό γεγονός να έχουμε ένα ράλι του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ποτέ δεν σταματήσαμε να παρουσιάζουμε μια λύση. Θα είναι πολύ σημαντικό για το κοινό να μας βοηθήσει, δεδομένων των συνθηκών που βιώνουμε. Είναι ουσιώδες να μην υπάρχουν συγκεντρώσεις θεατών και θα είμαστε πολύ αυστηροί στην τήρηση των κανόνων της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κοινού, ώστε όλα να πάνε καλά, δεν θέλουμε να είμαστε κακό παράδειγμα. Εγώ ο ίδιος θα περάσω από τις ειδικές πριν από τους οδηγούς και αν βλέπω κάτι λάθος, δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην ακύρωσή τους.”

Ο Ni Amorim, Πρόεδρος της FPAK, δήλωσε: «Μετά την ανακοίνωση της επιστροφής της Φόρμουλα 1 στην Πορτογαλία, αυτή είναι μια άλλη υπέροχη στιγμή που με κάνει πραγματικά χαρούμενο και, ταυτόχρονα, περήφανος για το πνεύμα που εμείς, οι Πορτογάλοι, έχουμε ό, τι πιστεύουμε. Αυτό το επίτευγμα είναι αποτέλεσμα της εργασίας που πραγματοποιήθηκε τον τελευταίο χρόνο. Με την ακύρωση του Αζόρες Ράλι για το 2020 καθίσταται ακόμη πιο σημαντικό για εμάς να έχουμε αυτό το γεγονός και να έχουμε την Πορτογαλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA. “

Ο Carlos Cruz, μέλος του οργανωτικού συλλόγου Demoporto και μέλος της οργανωτικής επιτροπής, δήλωσε: «Η Rally Fafe Montelongo στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι το αποκορύφωμα μιας παλιάς επιθυμίας που το 2019 πλησίαζε να εκπληρωθεί και τώρα τελειώνει στην πραγματικότητα. Είναι επίσης ένα πλεονέκτημα και αναγνώριση για τον λαό του Fafe και το δημοτικό συμβούλιο, για όλα όσα έχει κάνει υπέρ των συγκεντρώσεων και της περιοχής. “

Συμπληρωματικοί κανονισμοί, φόρμες συμμετοχής, χάρτες διαδρομών και όλες οι άλλες λεπτομέρειες θα είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του Rally Fafe Montelongo σύντομα στη διεύθυνσηhttps://rallyfafemontelongo.com

ΠΗΓΗ: ERC.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -