Το WTCR υποστηρίζει το #PurposeDriven της FIA

- Advertisement -

Η FIA είναι η πρώτη διεθνής αθλητική ομοσπονδία που έχει ξαναρχίσει τις δραστηριότητές της σε διεθνές επίπεδο χάρη στα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζει.

Ακόμη και προτού οριστικοποιηθούν τα πρωτόκολλα COVID-19, ο προωθητής του WTCR Eurosport Events, σε συνεργασία με την FIA, είχε πραγματοποιήσει σημαντικές προσαρμογές ως απάντηση στην πανδημία εισάγοντας ένα πρόγραμμα αγώνων μόνο για την Ευρώπη και εφαρμόζοντας μια σειρά μέτρων μείωσης του κόστους.

16 Magnus Gilles (bel), Comtoyou Racing, Audi LMS, action during the 2020 FIA WTCR Race of Belgium, 1st round of the 2020 FIA World Touring Car Cup, on the Circuit Zolder, from September 11 to 13, 2020 in Zolder, Belgium – Photo Paulo Maria / DPPI

Ενώ αυτές οι αλλαγές συνέβαλαν στην ανάπτυξη της λίστας εισόδου σε όλη τη σεζόν σε 20 εντυπωσιακά αυτοκίνητα, όλη η προσπάθεια επίτευξης ενός τόσο ισχυρού αριθμού θα ήταν φλέβα αν δεν υπήρχαν οι αυστηρές εργασιακές πρακτικές που απαιτούνται για αντιμετώπιση του COVID-19.

Υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της Ιατρικής Επιτροπής, Καθηγητή Gérard Saillant, η FIA, το διοικητικό όργανο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, ανέπτυξε πρωτόκολλα και διαδικασίες για τη διαχείριση του κινδύνου που συνδέεται με την επανάληψη του μηχανοκίνητου αθλητισμού εν μέσω των περιορισμών της πανδημίας COVID-19.

Ουσιαστικά, τα πρωτόκολλα και τα μαθήματα από τις πρόσφατες διοργανώσεις της FIA Formula One World Championship έχουν μεταφραστεί στο WTCR για να συμπέσει με την έναρξη του φετινου πρωταθλήματως.

Muller Yvan (fra), Cyan Performance Lynk and Co, Lynk and Co 03 TCR, portrait during the 2020 FIA WTCR Race of Belgium, 1st round of the 2020 FIA World Touring Car Cup, on the Circuit Zolder, from September 11 to 13, 2020 in Zolder, Belgium – Photo Paulo Maria / DPPI

Το διευρυμένο πεδίο εφαρμογής του Παραρτήματος S του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα, που εγκρίθηκε την 1η Σεπτεμβρίου από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, περιλαμβάνει τα ίδια βασικά μέτρα υγιεινής: υποχρεωτική κοινωνική απόσταση, προ-δοκιμή PCR, μάσκα προσώπου και υγιεινή χεριών, δημιουργία ομάδων και υποομάδω, με προσαρμοσμένη εφαρμογή σε μια μικρότερη οργανωτική δομή. Έχουν σχεδιαστεί για να περιορίζουν τον κίνδυνο μετάδοσης του COVID-19. Υπάρχουν επίσης διαδικασίες ανίχνευσης μαζί με μέτρα περιορισμού σε περίπτωση ύποπτου περιστατικού.

Ομοίως, οι διαδικασίες στο βάθρο και οι συνεντεύξεις τύπου εκτελούνται υπό τροποποιημένες μορφές. Τα μέτρα θα διαφέρουν από γύρο σε γύρο και θα εξαρτώνται από τις οδηγίες και τους κανονισμούς που εκδίδονται από τις αρμόδιες τοπικές υγειονομικές αρχές.

Το FIA World Touring Car Cup ξεκινά λοιπών τη νέα του σεζόν μετά από μήνες προγραμματισμού και μαζί αρχίζει και το #RaceToCare. Μια πρωτοβουλία του προωθητή του WTCR της Eurosport Events για να υποστηρίξει το κίνημα #PurposeDriven της FIA.

Αυτή αποτελούσε μια προϋπόθεση της Eurosport Events για να επιστρέψει στους αγώνες με σαφή σκοπό καθώς θα δωρίσει ένα ευρώ για κάθε χιλιόμετρο που θα ολοκληρώνεται από κάθε οδηγό όλων των ομάδων σε κάθε προκριματική περίοδο και αγώνα το 2020.

Οι οδηγοί και άλλα μέλη της κοινότητας του WTCR, καθώς και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν παρόμοιες δωρεές με στόχο να συγκεντρώσουν 100.000 ευρώ μέχρι το τέλος της σεζόν.

Στη συνέχεια, η Eurosport Events θα διαιρέσει το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, για την καταπολέμηση του COVID-19, μεταξύ μιας μονάδας υγειονομικής περίθαλψης της επιλογής της σε καθεμία από τις έξι χώρες στις οποίες επισκέπτεται το WTCR, δηλαδή το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Σλοβακία και την Ισπανία.

Ο François Ribeiro, Επικεφαλής των εκδηλώσεων Eurosport, ο υποστηρικτής του WTCR, δήλωσε: «Οι εκδηλώσεις Eurosport και η οικογένεια WTCR είχαν απόλυτη επιθυμία ότι όταν ήταν ασφαλές και σωστό να επιστρέψει στους αγώνες, θα το κάναμε με σαφή σκοπό να κάνουμε κάτι για τους επαγγελματίες υγείας που έχουν καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να βοηθήσουν τους ανθρώπους σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες πανδημικές στιγμές. Νιώσαμε ότι δεν θα μπορούσαμε απλά να επιστρέψουμε στους αγώνες χωρίς να κάνουμε κάτι για εκείνους που ήταν πολύ αφοσιωμένοι στην καταπολέμηση του COVID-19 και χωρίς τους οποίους δεν θα υπήρχαν διεθνείς αγώνες αγώνων.

«Θα δωρίσουμε ένα ευρώ για κάθε χιλιόμετρο που ολοκληρώνεται από κάθε οδηγό κάθε σεζόν σε κάθε προκριματική περίοδο και αγώνα το 2020. Καλούμε τους οδηγούς και άλλα μέλη της κοινότητας του WTCR και τους ενδιαφερόμενους να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κάνουν τις δικές τους παρόμοιες δωρεές με το στόχο να συγκεντρωθούν 100.000 ευρώ μέχρι το τέλος της σεζόν.”

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το κίνημα #PurposeDriven της FIA και την παρότρυνση για δράση, μεταβείτε στη διεύθυνση :  https://www.fia.com/news/fia-purposedriven-movement

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -