Tokyo Motor Show 2013 : Με οικολογικό προσανατολισμό

- Advertisement -

Mε τη 43η Έκθεση Αυτοκινήτου Tokyo Motor Show 2013 που αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου, συμπληρώνεται ο κύκλος των εκθέσεων της χρονιά που γίνονται υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συνδέσμου Αυτοκινητοκατασκευαστών.

Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι από αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Άλλωστε το είχαμε αναφέρει από τα τέλη του 2007 όταν παρουσιάστηκαν τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στην Αμερική. Ειχαμε γράψει και το “φταρνίζεται η Αμερική και γριπώνεται η ευρώπη” και όλοι μας γλεύαζαν ότι ζούμε σε άλλο πλανήτη και ότι η κρίση της Αμερικής δεν θα μας αγγίξει. Έλα όμως που όχι μόνο μας άγγιξε αλλά μας ταρακούνησε μάλιστα σε σημείο που θα περάσουν αρκετά χρόνια να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας.

Tokyo-78

Η αυτοκινητοβιομηχανία ακόμη σχοινοβατή. Το γεγονός όμως αυτό δεν την άφησε αδρανεί, προχωρά στους σχεδιασμούς της με πιο αργούς ρυθμούς και δεν σταμάτησε να παράγει αυτοκίνητα.

_DAF0185

Το Σεπτέμβριο που μας πέρασε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ζήσαμε μία σκληρή πραγματικότητα: οι περισσότερες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες παλεύουν για την επιβίωση, μέσα σε μία αγορά που συρρικνώνεται, συνεχώς, τα τελευταία χρόνια.

_DOM1066Η πτωτική πορεία των πωλήσεων στην Ευρώπη αναγκάζει τις εταιρείες σε σκληρό πόλεμο τιμών και νέων μοντέλων. Πάντως, η κατάσταση φαίνεται να σταθεροποιείται. Μετά τα λουκέτα και τις χιλιάδες απολύσεις, οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες «γυρίζουν σελίδα» και υπόσχονται επενδύσεις και νέα μοντέλα που θα κατακτήσουν τους καταναλωτές.

_DAF0224Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνται δυο μεγάλες εκθέσεις αυτοκινήτου σε διαφορετικές ηπείρους. Στην Αμερική είχαμε το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Los Angeles και στην Άπω Ανατολή στην Ιαπωνία αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η 43η Έκθεση Αυτοκινήτου Tokyo Motor Show 2013 που θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου. Να τονίσουμε επίσης ότι με την έκθεση του Τόκιο συμπληρώνεται ο κύκλος των εκθέσεων της χρονιά που γίνονται υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συνδέσμου Αυτοκινητοκατασκευαστών

_DOM1230Αρκετές οι πρεμιέρες νεων οχημάτων και οι επισκέπτες είχαν και θα έχουν την δυνατότητα να δουν τα αυτοκίνητα του εγγύς μέλλοντος με τους οικολογικά καθαρούς κινητήρες υδρογόνου, τα ολοένα και πιο δημοφιλή αυτοκίνητα μικρού κυβισμού, καθώς επίσης και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τρεις ρόδες χωρίς τιμόνι.

Tokyo-1324Όλα αυτά στο Τόκιο που είναι γνωστό για το “πράσινο” προσανατολισμό του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η μόνη Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που λαμβάνει μέρος είναι η Tesla Motors που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Tokyo-989Στην φετινή έκθεση λαμβάνουν μέρος 32 ιαπωνικές και ξένες εταιρείες  όπου παρουσιάζουν πάνω από 150 νέα μοντέλα . Άλλωστε οι αντιπροσωπείες της χώρας ελπίζουν ότι η έκθεση αυτή θα δώσει ώθηση στις πωλήσεις οχημάτων στην Ιαπωνία που απειλείται από νέα φορολογία που θα επιβληθεί τον Απρίλιο.

Tokyo-174Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Tokyo Motor Show διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια κατά τη διάρκεια εδώ και μισού, περίπου, αιώνα. Η πρώτη έκθεση αυτοκινήτου στην ιαπωνική πρωτεύουσα έγινε το 1954.

Tokyo-130Δεν πρόκειται να σταθούμε να κάνουμε εκτενεί παρουσία του Σαλονιού, θα αρκεστούμε επιγραμματικά σε κάποια μοντέλα και μέσα από ένα πλούσιο φωτορεπορτάζ που ετοιμάσαμε απολαύστε τα αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Tokyo-143Για μοντέλα που ενδιαφέρουν και την ευρωπαϊκή αγορά θα επανέλθουμε αργότερα με πιο εκτενή αναφορά.

Tokyo-159Πέραν από αυτά σε κάθε σαλόνι αυτοκινήτου πέραν από τα μοντέλα πρώτης γραμμής που επικεντρώνουν τα βλέματα τους σε αυτά όλοι υπάρχουν και δεκάδες περίεργα οχήματα τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις περνούν και απαρατήρητα.

tokio-motor-showperierga-3

tokio-motor-showperierga-4

tokio-motor-showperierga-1

 

 

 

 

 

Καλός η κακός ψάχνοντας για την ετοιμασία του θέματος μας αυτού στις πληροφορίες που μαζέψαμε βρίκαμε και κάτι περίεργα οχήματα που όντως και παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

tokio-motor-showperierga-93

tokio-motor-showperierga-91

tokio-motor-showperierga-7Αρκετές από τις προτάσεις είναι για αυτοκίνητα μικρά που δεν ξεπερνούν τα 3,5 μέτρα και είναι αρκετά δημοφιλή στην ιαπωνική αγορά.

tokio-motor-showperierga-9Εντυπωσιακό το μικρό ηλεκτρικό με το αεροπορικού τύπου τιμόνι που μοιάζει οπτικά με τη BMW Isetta της δεκαετίας του’50 ή  τα τρίκυκλα που παραπέμπουν σε άλλες ασιατικές πρωτεύουσες και είναι ηλεκτρικά.

TOKIO-MOTOR-SHOWPERIERGA-6-600x400Μέχρι και διθέσιες φόρμουλες για το δρόμο και τα space οχήματα με κινητήρα μοτοσικλέτας σχεδόν 200 ίππων. Ακόμα και τρακτέρ με αγριεμένη εμφάνιση, χρυσές ζάντες και τροχοκαθίσματα με στυλ…

tokio-motor-showperierga-8Είναι φυσικό οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας παίζοντας έδρα να κτυπούν ρέστα παρουσιάζοντας πολλά νέα μοντέλα που σίγουρα θα βρεθούν κάποια στιγμή και στην ευρώπη…

Tokyo-167Στο τόκιο εντυπωσιακή εμφάνιση με πληθώρα μοντέλλων πραγματοποίησαν και ευρωπαίοι κατασκευαστές με τους γερμανούς να προσπαθούν να κλέψουν την παράσταση. Ντεμπούτο για το νέο Mini, Jaguar F-Type Coupe, κ.α

Κυψέλες υδρογόνου και αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι παρουσιάζει η Toyota…

Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη η Toyota παρουσιάζει μία πληθώρα νέων προτάσεων.

Tokyo-1114Τα concept που παρουσιάζει ο Ιαπωνικός κολοσσός είναι ούτε λίγο ούτε πολύ οκτώ. Πρόκειται για τα FCV (Fuel Cell Vehicle), FV2 (Fun Vehicle 2), JPN TAXI, Voxy, Noah, Aqua G Sports, i-Road και FT 86 Open Concept.

_DOM1123Το Toyota FCV είναι ένα sedan το οποίο όπως μαρτυρά και το όνομα του παίρνει πνοή από κυψέλες υδρογόνου. Αυτή η τεχνολογία του δίνει αυτονομία 500km και χρόνο ανεφοδιασμού τριών λεπτών. Όσο δηλαδή χρειάζεται και ένα αυτοκίνητο βενζίνης. Ενδιαφέρον προκαλεί και η εξωτερική σχεδίαση του η οποία εκφράζει τη μετατροπή του αέρα σε νερό δηλαδή τη διεργασία που επιτελεί ένας κινητήρας κυψελών υδρογόνου. Το συγκεκριμένο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2015.

Tokyo-1342Το Toyota FV2 δεν θα το δούμε σύντομα στους δρόμους και αυτό γιατί είναι πραγματικά επαναστατικό. Καταρχήν δεν υπάρχει τιμόνι και ο οδηγός του καθώς είναι μονοθέσιο μπορεί να το κατευθύνει γέρνοντας το σώμα του προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. Το Toyota FV2 με χρήση ειδικών εξωτερικών οθονών μπορεί να μεταβάλει την εξωτερική του εμφάνιση ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού του. Mέσω του Toyota Heart Project μπορεί να ελέγχει τους παλμούς του οδηγού του και τη διάθεση του, να καταγράφει τις οδηγικές του ικανότητες έτσι ώστε να του προτείνει νέες διαδρομές με σκοπό να βιώσει καλύτερα τις χαρές της οδήγησης και τέλος με τη τεχνολογία ITS να επικοινωνεί με παρακείμενα αυτοκίνητα με σκοπό την αποφυγή ατυχημάτων.

_DOM1104Το Toyota JPN Taxi είναι σχεδιασμένο με τη φιλοσοφία της διάσημης ιαπωνικής φιλοξενίας, είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο και εφοδιάζεται με υβριδικό σύστημα υγραερίου για μέγιστη οικονομία. Παρουσιάζει επίσης δυο 7θέσια minivans με τις διαφορές τους να επικεντρώνονται στο κινητήρα ο οποίος είναι 2.0lt βενζίνης για το Voxy και 1.8lt για το Noah, συνοδευόμενο από ηλεκτροκινητήρα. Η sport προτάσεις της Toyota είναι το υβριδικό Aqua G Sports ανεπτυγμένο από τη Gazoo Racing και η ανοιχτή έκδοση του Toyota FT- 86 Open Concept . Τέλος παρουσιάζει και το όχι και τόσο αυτοκίνητο, το 3κυκλο i-ROAD το οποίο συνδυάζει το μέγεθος μοτοσυκλέτας με τη σταθερότητα ενός αυτοκινήτου, η οποία επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός συστήματος το οποίο έχει την ικανότητα να αλλάζει το ύψος των δυο μπροστινών τροχών ανάλογα με τη κλίση που δίνει ο οδηγός.

Nissan

Η Nissan παρουσιάζει το New Mobility, την έκδοση παραγωγής του e-NV200, την έκδοση του Micra Nismo RS καθώς και του πρωτότυπου BladeGlider το οποίο θα περάσει στην παραγωγή και επηρεάζεται αρκετά από το αγωνιστικό Deltawing. To ανοικτό Roadster υπόσχεται να προσφέρει μειωμένη αεροδυναμική, ευελιξία και επιδόσεις.

_DOM0912Το πρωτότυπο μπορεί να μεταφέρει 3 επιβάτες με τον οδηγό να κάθεται στο κέντρο. Ο πίνακας οργάνων έχει εμπνευστεί από αυτόν των αεροσκαφών, έχοντας αρκετά μεταλλικά διακοσμητικά.

Tokyo-204Τι κινητήρα φορά δεν το ανακοίνωσε η Nissan εκτός του ότι διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα που τροφοδοτούνται από μπαταρίες ιόντων λιθίου. Έχει αναλογία βάρους 30% μπροστά και 70% πίσω, με το σώμα να είναι κατασκευασμένο από CFRP.

Πρεμιέρα για το Levorg από τη Subaru

Το νέο Subaru WRX παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Λος Άντζελες η Subaru. Ο Κινητήρας είναι ένας 2λιτρος boxer με 268 PS στις 5.600 rpm και 35,7 kgm ροπής από τις 2.000 έως τις 5.200 rpm. H κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος Symmetrical AWD της Subaru. Στάνταρ κιβώτιο είναι το 6τάχυτο μηχανικό και προαιρετικό το αυτόματο Sport Lineartronic συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT), το οποίο έχει και χειροκίνητη λειτουργία.

Tokyo-1017Το νέο WRX έχει μήκος 4,60 m, πλάτος 1,80 και ύψος 1,47, ενώ το μεταξόνιό του φθάνει τα 2,65 m. Διαθέτει τροχούς 17 ιντσών που πατούν σε ελαστικά διαστάσεων 235/45.

To αυτοκίνητο είναι αμερικάνικων προδιαγραφών, με την ευρωπαϊκή έκδοση να παρουσιάζεται τους επόμενους μήνες.

_DOM1046Η Subaru παρουσίασε στο Τόκιο το νέο της sports tourer με τίτλο Levorg! Όπως αναφέρουν οι Ιάπωνες αποτελεί «καρπό της δέσμευσης της Subaru για παροχή όχι μόνο οδικής απόλαυσης αλλά και πρακτικότητας που θα εξασφαλίζει απροβλημάτιστα ταξίδια».

Το Levorg διατηρεί τις γνωστές σχεδιαστικές γραμμές της μάρκας, με την εξαγωνική γρίλια και δυναμικό πρόσθιο μέρος όπου τα φωτιστικά σώματα χαρακτηρίζονται από τη Subaru ως «γερακίσια μάτια» αλλά με την οροφή να χαμηλώνει στο οπίσθιο μέρος. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον τομέα της ασφάλειας, πράγμα που αντικατοπτρίζεται στο δόγμα «All-Around Safety» που χρησιμοποιεί η Subaru. Με μόνιμη τετρακίνηση (Symmetrical AWD), προηγμένο σύστημα vehicle dynamics control (VDC) αλλά και σήμανση έκτακτης πέδησης όπου αναβοσβήνει όταν υπάρχει απότομη πέδηση από υψηλές ταχύτητες, προειδοποιώντας τα οχήματα που ακολουθούν για τον κίνδυνο σύγκρουσης.

_DOM1397Το Levorg εφοδιάζεται με επτά αερόσακους (στον στάνταρ εξοπλισμό) και όπως προαναφέραμε, με τη τελευταία εκδοχή του συστήματος EyeSight. Στη φαρέτρα του υπάρχουν ακόμα συστήματα Active Lane Keep, Pre-Collision Braking Control, Pre-Collision Reverse Throttle Management, Brake Light Recognition, Adaptive Cruise Control κ.α.

Tokyo-1255

Προσφέρεται με δύο κινητήρα σύνολα τεχνολογίας DIT (Direct Injection Turbo). Το πρώτο θα είναι χωρητικότητας 1.6lt, απόδοσης 170 PS, 25.5 kgm ροπής και με χαμηλή κατανάλωση καθώς οι εργοστασιακές μετρήσεις κάνουν λόγο για κάλυψη 17.4 χιλιομέτρων με κάθε λίτρο βενζίνης, επιτρέποντας –σύμφωνα πάντα με τη Subaru- να καλυφθούν ακόμα και 1000km με ένα ρεζερβουάρ! Η δεύτερη επιλογή είναι το δίλιτρου κινητήρα απόδοσης 300 PS που εστιάζει προφανώς στις επιδόσεις, με ροπή της τάξης των 40.8 kgm στα 2.000 rpm. Η παραπάνω ισχύς περνάει στο δρόμο μέσω αυτόματου κιβωτίου Lineatronic και Sport Lineatronic αντίστοιχα, ρυθμισμένα το πρώτο με γνώμονα την οικονομία και το δεύτερο τις επιδόσεις. Όσο για το σύστημα SI-Drive, έχει δύο χαρτογραφήσεις για τον 1600άρη κινητήρα και οκτώ για τον 2λιτρο.

Tokyo-1205Suzuki: Πρεμιέρα για εξι πρωτότυπα

Η Suzuki στην έκθεση του Τόκιο παρουσιάζει έξι πρωτότυπα, τα τρία για πρώτη φορά.

suzuki-crosshiker-x-lander-and-hustler-concepts-1Πρόκειται για τα Crosshiker, X-Lander και Hustler Concept. Το X-Lander Concept βασίζεται πάνω στη πλατφόρμα του Jimny και φορά 1.300αρη κινητήρα. Συνδυάζεται με αυτόματα ελεγχόμενο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς, οι οποίοι διαθέτουν πάνω τους και ηλεκτροκινητήρες, κάνοντας το X-Lander Concept υβριδικό.

Suzuki Concept in Tokyo Motor Show 2013To Crosshiker Concept ζυγίζει μόλις 810 κιλά φορά έναν νέο τρικύλινδρο κινητήρα 1.000 κ.εκ. με μεγάλους τροχούς και διαθέτει LED φωτιστικά σώματα. Το Hustler Concept είναι ένα πρωτότυπο όχημα που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός Minicar και ενός crossover, ειδικά σχεδιασμένο για όσους αγαπούν τα σπορ και την ύπαιθρο.

Suzuki Concept in Tokyo Motor Show 2013Yπάρχει και το Hustler Coupe Concept, το οποίο είναι το ίδιο άνετο και ευρύχωρο όπως το Hustler. Τέλος η Suzuki  παρουσιάζει το iV-4 Concept,  όσο και το ET4D Concept.

Πληθώρα μοντέλλων από τη Mitsubishi Motors

Τρία νέα πρωτότυπα μοντέλα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στο περίπτερο της Mitsubishi. Υιοθετώντας μία νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που συμβολίζει τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια και την αντοχή – έμφυτες αρετές των SUV – τα τρία πρωτότυπα έχουν θέμα την @earth TECHNOLOGY της MMC και προαναγγέλλουν τις τεχνικές εξέλιξης και παραγωγής της MMC για το άμεσο μέλλον.

_DOM1361Το MITSUBISHI Concept GC-PHEV αποτελεί την επόμενη γενιά ενός μεγάλου SUV με μόνιμη τετρακίνηση (full-time 4WD). Χρησιμοποιεί κινητήρα μπροστά, πίσω κίνηση, plug-in υβριδικό σύστημα EV (PHEV) που αποτελείται από μία υπερτροφοδοτούμενη V6 μονάδα 3.0 L MIVEC σε συνδυσμό με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία υψηλής χωρητικότητας για επιδόσεις παντός εδάφους, όπως αρμόζει σε ένα ευέλικτο SUV.

Το MITSUBISHI Concept XR-PHEV εκπροσωπεί την επόμενη γενιά ενός συμπαγούς SUV που ανεβάζει τον πήχη της οδηγικής απόλαυσης. Το MITSUBISHI Concept XR-PHEV χρησιμοποιεί κινητήρα μπροστά, FWD, σύστημα PHEV που περιλαμβάνει υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα MIVEC άμεσου ψεκασμού 1.1L φιλοσοφίας downsizing, έναν ελαφρύ, συμπαγή, πολύ αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία υψηλής χωρητικότητας.  Τα συστήματα PHEV των δύο πρωτοτύπων είναι βέλτιστα προσαρμοσμένα στις διαφορετικές απαιτήσεις κάθε αγοράς και κατηγορίας.

Το MITSUBISHI Concept AR είναι ένα μικρό (συμπαγές) MPV επόμενης γενιάς που συνδυάζει την ευελιξία ενός SUV με ευρυχωρία μοντέλου MPV. Χρησιμοποιεί ένα ελαφρού βάρους, ήπιο υβριδικό σύστημα που αποτελείται απ έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα MIVEC άμεσου ψεκασμού 1.1L φιλοσοφίας downsizing.

Και τα τρία πρωτότυπα υιοθετούν τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας “e-Assist” της MMC και την προηγμένη τεχνολογία “connected car” με συστήματα πληροφόρησης επόμενης γενιάς. Ανάμεσα στις λειτουργίες είναι ένα σύστημα ανίχνευσης κινδύνου που ενεργοποιεί τις αντίστοιχες λειτουργίες ασφάλειας και ένα σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης βλάβης/δυσλειτουργίας που παροτρύνει τον οδηγό σε εργασίες επισκευών ή συντήρησης.

Μαζί με τα τρία πρωτότυπα, η MMC παρουσιάσει συνολικά 17 μοντέλα (13 τις ημέρες Τύπου). Τα πρωτότυπα πλαισιώσει το νέο eK Space, ένα πολύ ψηλό μικρό wagon, που πρόκειται να παρουσιαστεί στην Ιαπωνία στις αρχές της επόμενης χρονιές. Παρών δηλώνουν οχήματα από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και μερικά σημερινά μοντέλα παραγωγής.

Honda: Δυναμικό μπάσιμο στα crossover με το Vezel

Η Honda παρουσίασε στην φετινή έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο ένα ολοκαίνουριο μοντέλο, το Vezel, που ανήκει στην δημοφιλή πια κατηγορία των crossover και θα κοντράρει μοντέλα όπως τα Nissan Juke, Opel Mokka και άλλα.

Tokyo-1654Παρά το γεγονός ότι το μοντέλο που παρουσιάστηκε ονομάζεται Vezel, στην Ευρώπη δεν είναι σίγουρο ότι θα ονομαστεί έτσι. Το νέο αυτό crossover βασίζεται στο  αδελφό Jazz και σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, το Vezel συνδυάζει τις αξίες ενός SUV, την πρακτικότητα ενός μικρού MPV και την σχεδίαση ενός κουπέ.Το μικρό SUV το VEZEL τραβά τα μάτια των επισκεπτών αλλά δεν είναι το μόνο που κάνει πρεμιέρα.

2R1R0993Η ιαπωνική μάρκα αποκάλυψε επίσης το S660 Concept, ένα πρωτότυπο roadster διθέσιο μικρών διαστάσεων, με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και ατού του τη δυναμική σχεδίαση. Σε αυτό το στάδιο, το S660 προορίζεται μόνο για την αγορά της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, με τη παραγωγή του να εκτιμάται ότι θα αρχίσει το 2015.

2R1R0914Είναι εφοδιασμένο με ένα 3κύλινδρο υπέρ-τροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 660cc και απόδοσης 65 PS. Ισχύς που θα περνά στο δρόμο μέσω CVT κιβωτίου επτά σχέσεων. Μιλώντας στη σχετική συνέντευξη Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Honda Motor Co., Κος Τακανόμπου Ιτο, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αυτό το μοντέλο ενσαρκώνει το ελεύθερο πνεύμα των νεαρών μηχανικών της Honda, οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με μοναδικά χαρακτηριστικά. Πίσω από την εξέλιξή κρύβεται το πάθος των μηχανικών μας και η χρήση προηγμένων τεχνολογιών»

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -