Βαριά τιμωρία για τον Romano Fenati από την FIM

- Advertisement -

Η παγκόσμια ομοσπονδία μοτοσυκλετισμού (FIM) ανακοίνωσε πως επέκτεινε την τιμωρία της στον Romano Fenati από τους 2 στους 6 αγώνες, απαγορεύοντάς του την συμμετοχή σε άλλο αγώνα μέχρι το τέλος του 2018, μετά την σκανδαλώδη κίνησή του να πατήσει τα φρένα της μοτοσυκλέτας του Stefano Manzi  ενώ πήγαιναν με 250 χλμ/ώρα στην πίστα του Μισάνο.

Ο ιταλός αμφιλεγόμενος αναβάτης της Moto2 που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν με θέματα συμπεριφοράς προέβη σε αυτή την φοβερά αντιαθλητική κίνηση ενώ πριν το περιστατικό αυτό είχε προηγηθεί επαφή των δυό αναβατών στην οποία ο Fenati εξαναγκάστηκε σε έξοδο.

Ως γνωστό η εξέλιξη της φάσης και η κίνηση του Fenati οδήγησε στην αποβολή του από τον αγώνα με υπόδειξη μαύρης σημαίας και την τιμωρία του με τον αποκλεισμό αυτόματα από τους επόμενους δυό αγώνες στην Aragon  και την Ταϋλάνδη.

Η κίνηση αυτή του ιταλού αναβάτη προκάλεσε παγκοσμίως αντιδράσεις και απίστευτο εκνευρισμό σε όλον τον κύκλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μια προφανώς αντιαθλητική πράξη που έδωσε το δικαίωμασε πολλούς να μιλούν για «υπερβολικά επιεική τιμωρία»

Ο Fenati στην στην απολογία του ισχυρίστηκε πως τον προκάλεσε ο Manzi γι’αυτό και αντέδρασε έτσι, αλλά η FIM δεν πείστηκε από τη δικαιολογία του και έτσι προχώρησε στον αποκλεισμό του από τους αγώνες για το υπόλοιπο του 2018.

Η FIM καταλήγει πως ο Fenati θα πάρει αγωνιστική άδεια για το 2019 μονάχα αν συμμορφωθεί και τηρήσει τους κανονισμούς, ενώ στο επόμενο παράπτωμά του, ο αποκλεισμός του από τους αγώνες θα είναι δια βίου.

Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν είχε εκδιωχθεί από την ακαδημία VR46 του  Valentino Rossi λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς ενώ έχασε και τη θέση του στην ομάδα όταν έτρεχε στην Moto3 για παρόμοιους λόγους

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,699ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -