WEC Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές για τους Rookie οδηγούς στο Μπαχρέιν

45

Η εναρκτήρια δοκιμή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) FIA για Rookie οδηγούς στο Μπαχρέιν είχε μια επιτυχή κατάληξη, με τους κατασκευαστές της LMP1, τις ομάδες και τους οδηγούς όλοι να δηλώνουν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.

Από τους τρεις νεαρούς οδηγούς που θα επιλεγούν από το Promoter του  WEC για μια ευκαιρία για να πάρει θέση πίσω από το τιμόνι ενώς πολύ ανεπτυγμένου υβριδικού LMP1 πρωτότυπου, ήταν ο Νεοζηλανδός Richie Stanaway που πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας στο τιμόνι ενός Audi R18 e-tron quattro.

Car #8 / AUDI SPORT TEAM JOEST (DEU) / Audi R18 e-tron quattro Hybrid / Richie Stanaway (NZL) / Benoit Treluyer (FRA)- Bahrain Rookie Test at Bahrain International Circuit - Sakhir - Bahrain
Car #8 / AUDI SPORT TEAM JOEST (DEU) / Audi R18 e-tron quattro Hybrid / Richie Stanaway (NZL) / Benoit Treluyer (FRA)- Bahrain Rookie Test at Bahrain International Circuit – Sakhir – Bahrain

Ο χρόνος του 1: 42.134 διασφαλίζεται ότι ήταν καλύτερος από του συμπατριώτη του Mitch Evans στο αυτοκίνητω των πρωταθλητών οδηγών και κατασκευαστών τη Porsche 919 Hybrid, που πέτυχε το καλύτερο χρόνο1: 42.946 στην πρωινή διαδικασία των δυο ωρών. Οι τρεις νεοσύλλεκτοι οδηγοί έχουν αποδείξει την αξία τους με το να είναι στο ρυθμό των τακτικών οδηγών των ομάδων, με τους εκπρόσωπους των ομάδων να ήταν αρκετές φορές με χαμόγελα στα πρόσωπα.

Όπως και με τον Stanaway και Evans και ο πρωτοπόρος στην FIA WEC LMP2 Sam Bird απόλαυσε περισσότερους από 30 γύρους στην Toyota TS040 HYBRID της Toyota Racing Gazoo που του παραχωρήθηκε, οδηγώντας παράλληλα με το συναδέλφο του Βρετανό ο οποίος έχει έρθει από το paddock GP2, τον Alex Lynn. Ο τελευταίος έλαβε μέρος στη δοκιμή Rookie τον οποίο είχε προσκαλέσει η ομάδα, όπως έκανε και με τονπερσινό πρωταθλητή στα Indy 500 και πρωτοπόρο φέτος στην ίδια διοργάνωση Juan Pablo Montoya ο οποίος ήταν στο Μπαχρέιν ως επισκέπτης της Porsche.

Car #96 / ASTON MARTIN RACING (GBR) / Aston Martin Vantage V8 / Darren Turner (GBR) / Jonathan Adam (GBR) / Marco Sorensen (DNK)- Bahrain Rookie Test at Bahrain International Circuit - Sakhir - Bahrain
Car #96 / ASTON MARTIN RACING (GBR) / Aston Martin Vantage V8 / Darren Turner (GBR) / Jonathan Adam (GBR) / Marco Sorensen (DNK)- Bahrain Rookie Test at Bahrain International Circuit – Sakhir – Bahrain

Η κολομβιανή κυβέρνηση της Ταϊβάν θέλει να ασχοληθεί με την Porsche 919 με θεαματικό τρόπο, αφού προετοιμάζεται σε προσομοιωτή της ομάδας, και καταλήξε να σταματήσει τα χρονόμετρα με ταχύτερο χρόνο το 1:40.861 που ήταν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος από το ταχύτερο γύρο που πέτυχε από την Porsche του ο Neel Jani χθες στον αγώνα 6 ωρών του Μπαχρέιν. 

Σε σύγκριση με τα 12 αυτοκίνητα που έλαβαν μέρος στην πρωινή διαδικασία που κράτησε δυό ώρες, στην απογευματινή σύνοδο που ήταν διάρκειας τρείς ώρες έλαβαν μέρος 13 αυτοκίνητα. Περιελάμβαναν και τη δεύτερη Porsche της Toyota στα χέρια του Anthony Davidson και του Mike Conway και της ομάδας ByKolles CLM Ρ1 / 01 AER με τον Αυστριακό René Binder να αντιμετωπίζει τους πρώτους γύρους του στο τιμόνι της σε ένα αυτοκίνητο LMP1.

Από τα τρία αυτοκίνητα στην LMP2 στην σημερινή δοκιμασία έτρεξε και ο Βρετανός Mathew Rao που έδωσε ρυθμό στην No.36 Signatech Alpine  A405B-Nissan με ένα καλύτερο γύρο 1: 52.026. O τρείς φορές νικητή της Daytona 24 Memo Rojas από το Μεξικό στην No.44 AF Racing BR01 Nissan, με τον Julian Leal Covelli από την Κολομβία επίσης έχουν δοκιμαστεί στη ρωσική ομάδα. Οι δύο οδηγοί δοκιμών της Strakka Racing, ο συμπατριώτης μας Tio Έλληνας και ο Σουηδός Lewis Williamson συμπληρώσαν συνολικά 34 γύρους μεταξύ τους στην ομάδα με το Gibson 015S Nissan πριν από το να παρουσιαστή ένα πρόβλημα στον κινητήρα που έφερε μια πρόωρη διακοπή στην διαδικασία της ημέρα τους.

EvansandWebbercopy (1)Από τα αυτοκίνητα των δοκιμών σήμερα πέντε από αυτά ήταν στην κατηγορία LMGTE, οι δύο Porsche  911 RSrs της Team Manthey που συνέχισε τις επιδόσεις της στο πρωτάθλημα – κερδίζοντας με τον Αυστριακό οδηγό πρωταθλητή Porsche Supercup Phillip Eng τα χρονόμετρα σήμερα το πρωί με χρόνο γύρου 2: 00,349, που ήταν 0.2 δευτερόλεπτα μπροστά από το χρόνο του Ολλανδού Νικ Catsburg. Ο έμπειρος οδηγός του WEC David Heinemeier Hansson έτρεξε επίσης σήμερα με την Porsche 911.

Τα τρεία τελευταία αυτοκίνητα στην πίστα ήταν όλα από την Aston Martin Racing που αξιολόγησαν έξι οδηγούς από το πρόγραμμα της  Evolution Academy. Ross Gunn, Jamie Chadwick, Matt Bell, Jody Fanin, Devon Modell και Daniel Lloyd (όλοι από την Βρετανία ) πήραν την πρώτη τους γεύση από το WEC, μαζί με τον Archie Hamilton, Fabian Hamprecht και Salman Al Khalifa Rasind από το Μπαχρέιν. Ήταν επίσης σε καλό δρόμο η βρετανική φίρμα στη νέα για το 2016 Aston Martin Vantage V8, που εργάζονται στην ισορροπία του αυτοκινήτου, και στο παράθυρο με τις επιδόσεις και το πρόγραμμα συλλογής δεδομένων στα χέρια του Darren Turner και Jonny Adam.