WEC 2014: Αρχίζει η χρονιά από τη Βρετανία

- Advertisement -

Το Silverstone φιλοξενεί για άλλη μια φορά τον πρώτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA, και αυτό το Σαββατοκύριακο του Πάσχα υπάρχει εγγύηση από του διοργανοτές ότι θα είναι μια γιορτή των αγώνων και της ψυχαγωγίας των φιλάθλων και εκτός πίστας.

Silverstone--5D3-9984_hdΘα υπάρχει μια ελεύθερη ανοιχτή περίοδος πρόσβασης στα paddock, την Κυριακή, και ελεύθερη επιλογής καθισμάτων κερκίδα και δωρεάν διασκέδαση – κάτι για τον καθένα που θα βρεθεί στην πίστα!

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της Audi θα αγωνιστούν head-to-head με δύο Toyota και τη Porsche στην LMP1, ο τελευταίος κάνει την επιστροφή του στην κορωνίδα της κατηγορίας του WEC για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες. Και οι τρεις κατασκευαστές θα παρουσιάσουν τα αγωνιστικά τους βασισμένα στους νέους κανονισμούς που ιοθετούνται από φέτος βασισμένα στις νέες υβριδικές τεχνολογίες τους και ο αγώνας προβλέπεται να είναι τόσο ενδιαφέρων και συναρπαστικός.

Prologue-Castellet-5D3-4541_hdΗ LMP2 κατηγορία αναμφίβολα θα συνεχίσει να έχει την δική της ανταγωνιστικότητα και ο καθένας που θα λαμβάνει μέρος θα ακολουθήση την ανάλογη στρατηγική και τακτική του για τη διάκριση. Από την άλλη πλευρά στην LMGTE η Aston Martins, Ferrari και Porsche θα  προσφέρουν συγκίνηση που θα γοητεύει τους θεατές και τους οπαδούς με μερικά από τα καλύτερα αγωνιστικά στον κόσμο.

Silverstone-Motorsport-DSC-0118.JPG_hdΌταν θα είναι 12 το μεσημέρι …

Εκτός από τις 6 ώρες του Silverstone το οποίο ξεκινά στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, αυτό το Σαββατοκύριακο οι θεατές που θα βρεθούν στη πίστα θα δούν τον πρώτο γύρο του Ευρωπαϊκού Le Mans Series, τις 4 ώρες Silverstone το Σάββατο στις 2:30 μ.μ. και τους τρεις πρώτους γύρους της FIA F3 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι ομάδες της FIA WEC θα βρίσκονται στα pits και paddock του Silverstone Wing, ενώ οι συμμετέχοντες ELMS θα είναι στα pits και paddock κάτω από το κέντρο Jimmy Brown. Οι Ευρωπαϊκές ομάδες F3 θα λειτουργήσουν κάτω από τέντες στην περιοχή κοντά στο paddock ELMS.

Silverstone--5D3-9973_hdΠρακτική και κατατακτήριες …

Η πρώτη δράση στο κομμάτι για το WEC θα είναι σήμερα Παρασκευή το πρωί στις 11:55 π.μ., όταν οι 27 συμμετοχές που λαμβάνουν μέρος θα βρεθούν στην πίστα για 90 λεπτά ελεύθερες δοκιμές. Πριν από την πρακτική όλοι οι οδηγοί του WEC θα συγκεντρωθούν για την ομαδική φωτογραφία στα σκαλιά του The Wing – μια μεγάλη ευκαιρία για τους οπαδούς να δουν τους ήρωες τους από κοντά.

Μια δεύτερη 90 λεπτά προπόνηση θα γίνει την Παρασκευή το απόγευμα στις 3:55 μ.μ. και, μετά από μια νύχτα του στοχασμού και ανάλυσης των δεδομένων, θα γίνει η τρίτη ωριαία πρακτική που θα δώσει το έναυσμα για τη δράση το Σάββατο το πρωί στις 9:00 π.μ.

Silverstone-Motorsport-DSC-0109.JPG_nΕνώ όλες οι κατηγορίες  θα είναι συγκεντρωμένες μαζί στην διάρκεια των ελεύθερων δοκιμαστικών οι επιλέξιμες κατηγορίες στο WEC είναι σε διαφορετικό ωράριο καθώς για ένα πρωτάθλημα στο οποίο δύο ή τρεις οδηγοί πρέπει να μοιραστούν ένα αυτοκίνητο. Στις κατατακτήριες δυο οδηγοί από κάθε πλήρωμα πρέπει να ορίσουν τουλάχιστον δύο χρονομετρημένους γύρους κατά τη διάρκεια του 25λέπτου που θα διαρκέσει η κούρσα. Ο μέσος όρος των τεσσάρων καλύτερων χρόνον (καλύτερους δύο από κάθε οδηγό) θα χρησιμεύσει ως χρονικό σημείο αναφοράς για τον καθορισμό της σειράς εκκίνησης.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -