WRC,10ος γύρος Αυστραλία: “πετά” ο Sebastien Ogier

- Advertisement -

Με το ξεκίνημα της 2ης μέρα του Ράλι Αυστραλίας, 10ου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι ο Γάλος οδηγός Sebastien Ogier με το VW Polo  R έχοντας τα πλεονέκτημα να βρίσκει το δρόμο καθαρό, πετά και κέρδισε τρεις συνεχόμενες ε.δ. και βρίσκεται επικεφαλής του αγώνα 8.8 δευτ.. Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποιεί ο Kris Meeke που αντικατέστησε σε αυτό τον αγώνα το Dani Sordo στo Citroen και ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος της σημερινή μέρας στη δεύτερη θέση. Τρίτος βρίσκεται ο “ομόσταυλος” του στο DS3 Mikko Hirvonen.

Τα πληρώματα που λαμβάνουν μέρος στον αγώνα κατευθύνθηκαν στο Coffs Harbour  για το 30λεπτό σέρβις πριν ξεκινήσουν για το δεύτερο loop. Η μέρα θα ολοκληρωθεί με ακόμη δυο περάσματα από την μικρή ε,δ, των 1,6 χλμ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η σειρά εκκίνησης στις ε.δ. αποδείχθηκε σημαντικός παράγοντας παίζοντας το ρόλο της “σκούπας” καθάριζαν το δρόμο για του πίσω οδηγούς. Οι ε.δ. είναι ολισθηρές για όλους πράγμα που τους δυσκολεύει αφάνταστα.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος οδηγών Sebastien Ogier μπορεί να φύγει από αυτό το Σαββατοκύριακο πρωταθλητής από την Αυστραλία. Ξεκινούσε τις ε.δ. 4ος στη σειρά και σε όλες τις ε.δ. ένοιωθε την πίεση του Hirvonen που ξεκινούσε πίσω του. Σε δηλώσεις του ο Ogier είπε: “Ο δρόμο δεν είναι πολύ καθαρό και έτσι είναι πολύ δύσκολο να βρούμε τη κατάλληλη γραμμή,”. Στην πιο πλεονεκτική θέση βρίσκεται ο Kris Meeke  καθώς ξεκινά από τη 10η θέση τις ε.δ. βρίσκει καθαρότερο δρόμο οδήγηση και γράφει κορυφαίους χρόνους τριάδας. Στο τέλος της ε.δ. 5, ωστόσο, ο Meeke αποκάλυψε  “ μπορεί να  τρέχουν εννέα αυτοκίνητα μπροστά μας  και να καθαρίζουν το δρόμο, έχουμε όμως και εμείς τα μειονεκτήματα μας. Μια μεγάλη πέτρα που βρέθηκε στη μέση του δρόμου και δεν μπόρεσα να την αποφύγω μου προκάλεσε πρόβλημα στο τιμόνι, Ευτυχώς που κρατώ ένα ισχυρό αυτοκίνητο, και είμαι ακόμα εδώ.

Στη 4η θέση βρίσκεται ο Thierry Neuville σε ένα Ford Fiesta RS που δεν μπόρεσε ακόμη να βρει ρυθμό. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του: «Εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος. Δεν απολαμβάνω καθόλου τους αγώνα προς το παρόν – δεν έχω ρυθμό ή εμπιστοσύνη. Βρίσκομαι εδώ για πρώτη φορά και είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που περίμενα. Είμαι λίγο χαμένος,” παραδέχθηκε ο Βέλγος οδηγός. Πίσω του βρίσκεται ο “ομόσταυλος “ του Mads Ostberg με διαφορά  2.1sec που επίσης αγωνίζεται για να αντιπεξέλθει και αυτός σε ένα ράλι που για πρώτη φορά τρέχει. 

Ο πρωτοπόρος του αγώνα μετά την ολοκλήρωση της νυκτερινής μέρα με τις δυο ε.δ. Andreas Mikkelsen είναι 9.3 sec διαφορά από τα δυο Fiesta πιο πίσω στην έκτη θέση. Πέραν από το μειονέκτημα που έχει να καθαρίζει το δρόμο καθώς ξεκινά πρώτος τις ε.δ., έχασε πολύτιμο χρόνο στην 5η ε.δ. όταν έκανε υπέρβαση σε κάποιο σημείο της ε.δ. μετά από ένα λόφο δεν είχε ορατότητα βγήκε από το δρόμο “ευτυχώς υπήρχε δρόμος διαφυγής σταματήσαμε για 20 δευτερόλεπτα να φύγει η σκόνη για να προσανατολιστούμε που θα πηγαίναμε” δήλωσε ο Νορβηγός. Τη πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι  Evgeny Novikov με Ford Fiesta RS, ο Jari-Matti Latvala που πληρώνει το τίμημα για την κακή απόδοση που είχε στην 5η ε.δ..

Ακολουθούν δυο οδηγοί που διαγωνίζονται για την κατηγορία  WRC 2  ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Σαουδάραβας οδηγός Yazeed Al Rajhi και ο τοπικό ήρωας Nathan Quinn  που τρέχει για πρώτη φορά με το νέο του αυτοκίνητο το Mini WRC «Ναι, το απολαμβάνω και συνάμα προσπαθώ να μάθω το αυτοκίνητο και να το κρατήσω στο δρόμο καθώς είναι αρκετά γρήγορο”.

Παραμείνετε συντονισμένοι μαζί μας στο  WWW.newsautospo.com για περισσότεροι ενημέρωση. 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,381ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -