Ξεκινά δοκιμές με το αυτοκίνητο του 2022 η M-sport Ford

- Advertisement -

Ως γνωστό η M-Sport εξελίσσει και κατασκευάζει τα αγωνιστικά Ford από το 2006, με τα οποία συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC). Η αρχή έγινε με το Focus πρώτης γενιάς, ακολούθησε το αντίστοιχο της δεύτερης γενιάς, ενώ από το 2010 τρέχει με το Fiesta.

Από αύριο η M-Sport αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμές με το υβριδικό της αυτοκίνητο το οποίο μπήκε για πρώτη φορά σε λειτουργία την περασμένη Παρασκευή.

Το νέο αγωνιστικό δεν θα είναι άλλο από ένα Puma και αυτό αναμένεται να γίνει επίσημα αύριο αλλά νωρίτερα σήμερα η ομάδα με έδρα το Dovenby Hall της Αγγλίας έδωσε στην δημοσιότητα ένα teaser video.

Το νέο Puma WRC θα πληροί τους νέους κανονισμούς που θα διέπουν το sport από το 2022, με την εισαγωγή της υβριδικής τεχνολογίας στα αγωνιστικά του WRC. Τα νέα αγωνιστικά θα διαθέτουν μπαταρία και ηλεκτροκινητήρα που θα συνδιάζονται με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Σύμφωνα με την FIA τα πρώτα τρία χρόνια τα μέρη του υβριδικού συστήματος θα είναι κοινά για όλες τις ομάδες, ενώ είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί μία εξέλιξη τους το  2025. Το αν θα έρθει αυτή η εξέλιξη θα αποφασιστεί ανάλογα με την επιτυχία του πρώτου σταδίου. Η Διεθνής Ομοσπονδία θέλει τα πρώτα τρία χρόνια τα αγωνιστικά να κυκλοφορούν στις απλές διαδρομές μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα ενώ στις ειδικές διαδρομές αυτός θα αυξάνει την συνολική απόδοση του συνόλου.

Εκτός των παραπάνω, η FIA αποφάσισε να αλλάξει τον κανονισμό για το μέγεθος των αγωνιστικών, έτσι ώστε να δώσει την ευκαιρία σε άλλες εταιρίες να μπουν στο WRC. Πιο συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται η χρήση του αμαξώματος ενός αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής, ή ενός πρωτοτύπου με σωληνωτό πλαίσιο, το οποίο όμως θα πρέπει να έχει εμφάνιση που θα μοιάζει με ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Ακόμα, παρέχεται η δυνατότητα χρήσης διαφορετικών αμαξωμάτων, κάτι που επιτρέπει την χρησιμοποίηση του μικρού SUV της Ford.

Η βρετανική ομάδα είχε δηλώσει πριν την έναρξη της φετινής σεζόν πως εστιάζει ήδη στο 2022 με τις αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς και στα αυτοκίνητα του WRC κάτι που κατάφερε έχοντας ήδη έτοιμο το αυτοκίνητο της από νωρίς, με σκοπό να κάνει όσες περισσότερες δοκιμές εξέλιξης μπορεί με τους οδηγούς της και να χτίσει ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο για το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -