Ξεκινά με αλλαγές ο Andreas Mikkelsen

- Advertisement -

O Andreas Mikkelsen θα κάνει ριζικές αλλαγές στη ρύθμιση του αυτοκινήτου και στο στυλ οδήγησης του σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί φέτος πιο βελτιωμένος από την αποτυχημένη σεζόν του 2018.

Πολλοί ανέμεναν από τον πρώην άσσο της Volkswagen όταν προσχώρησε στη Hyundai Shell Mobis World Rally Team στα τέλη του 2017 ότι θα είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Αλλά τελείωσε μόνο μια φορά στο βάθρο την περασμένη σεζόν.

Ο Νορβηγός αναγνώρισε ότι η απόδοσή του τον έχει οδηγήσει να επανεξετάσει την προσέγγισή του, ειδικά σε ασφάλτινους αγώνες.

“Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές στο χώμα κάναμε μια καλή δουλειά, αλλά στην άσφαλτο πάλευα πολύ”, είπε στον wrc.com. “Μετά από πολλές σπουδές έρχομαι σε αυτή τη σεζόν με μια νέα νοοτροπία.”

Ο Mikkelsen πιστεύει ότι μια απλούστερη προσέγγιση στην οργάνωση του i20 θα είναι το κλειδί για τη βελτίωση.

“Πέρυσι προσπάθησα να το κάνω περισσότερο Ήμουν συνηθισμένος, αλλά ίσως αυτό το αυτοκίνητο απλά πρέπει να οδηγήσετε όπως είναι, όπως και οι άλλοι τύποι πέρασαν πέντε χρόνια”, εξήγησε.“Τώρα θα προσπαθήσω να αντιγράψω πολλά και απλά να το οδηγήσω όπως είναι.”

Ο 29χρονος προσπαθεί επίσης να αλλάξει το ύφος της οδήγησης και έχει αναλύσει τα στοιχεία και τα πλάνα των συνεργατών του Thierry Neuville και Dani Sordo για να εμπνευστεί από τις τεχνικές τους.

“Είναι πολλά για το πώς πλησιάζουν τις στροφές καθώς και για το setup αυτοκινήτων που έχουν”, εξήγησε. “Πέταξα λίγο αργότερα και βρισκόμουν πιο κοντά στα φρένα που πήγαιναν στις στροφές για να πάρουν το αυτοκίνητο για να γυρίσουν μέσα. Ο τρόπος που έστησα το αυτοκίνητο ήταν μάλλον καλύτερο για να γυρίσω μέσα, αλλά κόστισε πολλή λαβή. 

“Φαίνεται πολύ εύκολο όταν βλέπετε τις διαφορές, αλλά έχω οδηγήσει με αυτήν την προσέγγιση για 10 χρόνια και η αλλαγή είναι δύσκολη”

Παρά το γεγονός αυτό, ο Mikkelsen παραμένει σίγουρος ότι μπορεί να μετατρέψει τις αποδόσεις του.

“Είναι φυσιολογικό στον αθλητισμό ότι έχετε καλά χρόνια και χρόνια πρόκλησης. Το περασμένο έτος ήταν το πιο δύσκολο για μένα αλλά ξέρω αν θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά και θα βάλουμε όλες τις προσπάθειές μας και την ενέργεια σε αυτό, θα γυρίσει ο τροχός » , είπε.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -