Υπέγραψαν όλες οι ομάδες την νέα Συμφωνία Ομονοίας της Formula 1

- Advertisement -

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση των ομάδων της McLaren, Ferrari και Williams η Formula 1 μόλις έκανε γνωστό ότι και οι εναπομείνασες εφτά ομάδες υπέγραψαν τη νέα Συμφωνία Ομονοίας της Formula 1, που θα διέπει το sport από το 2021 έως και το 2025.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Liberty Media που διαχειρίζεται την Formula 1 ανέφερε:

« Η Συμφωνία θα εξασφαλίσει το μακροπρόθεσμο βιώσιμο μέλλον για τη Formula 1 και σε συνδυασμό με τους νέους κανονισμούς, που ανακοινώθηκαν τον Οκτώβριο του 2019 και θα τεθούν σε ισχύ το 2022, θα μειωθούν οι ανισότητες στα οικονομικά και μέσα στην πίστα μεταξύ των ομάδων, συμβάλλοντας στην εξισορρόπηση των αγωνιστικών διαφορών, δημιουργώντας πιο εντυπωσιακούς αγώνες στην πίστα, που οι θεατές μας θέλουν να δουν περισσότερο.

Με μεγαλύτερο ανταγωνισμό στους αγώνες, θα προσελκύσουμε περισσότερους οπαδούς στο άθλημά μας, ωφελώντας κάθε ομάδα και θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την παγκόσμια ανάπτυξη της Formula 1.

Ο Chase Carey, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της F1, δήλωσε σχετικά:

“Αυτή η χρονιά ήταν άνευ προηγουμένου για τον κόσμο και είμαστε περήφανοι που η Formula 1 βρήκε τη λύση τους τελευταίους μήνες για να επιστρέψει στους αγώνες με ασφαλή τρόπο. Είπαμε νωρίτερα φέτος ότι λόγω της ρευστής φύσης της πανδημίας, η Συμφωνία Ομονοίας θα χρειαστεί επιπλέον χρόνο για να συμφωνηθεί από όλες τις ομάδες, και είμαστε ικανοποιημένοι που μέχρι τον Αύγουστο καταφέραμε να επιτύχουμε τη συμφωνία και από τις δέκα ομάδες για τα μακροπρόθεσμα σχέδια και το μέλλον του αθλήματος μας”.

“Όλοι οι οπαδοί μας θέλουν να δουν πιο στενούς αγώνες, τροχό σε τροχό και κάθε ομάδα να έχει την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο. Η νέα Συμφωνία Ομονοίας, σε συνδυασμό με τους κανονισμούς για το 2022, θα θέσει τα θεμέλια για να γίνει αυτό πραγματικότητα και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα είναι πιο οικονομικά δίκαιο και θα κλείσει τα κενά μεταξύ ομάδων στις πίστες.

Τέλος, από την πλευρά του, o Jean Todt,πρόεδρος της FIA, πρόσθεσε:

“Η σύναψη της νέας Συμφωνίας Ομονοίας μεταξύ της FIA, της Formula 1 και και των δέκα τρεχουσών ομάδων διασφαλίζει ένα σταθερό μέλλον για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Κατά την εβδομήντα χρόνια της ιστορίας της, η Formula 1 αναπτύχθηκε με αξιοσημείωτο ρυθμό, ωθώντας τα όρια της ασφάλειας, της τεχνολογίας και του ανταγωνισμού στα απόλυτα όρια, και σήμερα επιβεβαιώνει ότι πρόκειται να ξεκινήσει ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο σε αυτήν την ιστορία.

Κατά τη διάρκεια των πρωτοφανών παγκόσμιων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα όλοι σε όλο τον κόσμο, είμαι περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο όλοι οι ενδιαφερόμενοι της Formula 1 συνεργάστηκαν τους τελευταίους μήνες για τα συμφέροντα του αθλήματος και των οπαδών, και συμφώνησαν για πορεία σε πιο βιώσιμο, δίκαιο και συναρπαστικό ανταγωνισμό στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα”.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -