Υποχρεωτικά τα φώτα βροχής στην πίσω αεροτομή

- Advertisement -

Tο παγκόσμιο συμβούλιο αυτοκινήτου της FIA επικύρωσε την απόφαση που είχαν πάρει ομόφωνα οι ομάδες της Formula 1 για την εισαγωγή φώτων βροχής ενσωματωμένων στην πίσω αεροτομή από το 2019.

Το σχέδιο για την εισαγωγή φώτων βροχής ενσωματωμένων στην πίσω αεροτομή έγινε σε μια προσπάθεια ώστε να ξεχωρίζουν περισσότερο τα μονοθέσια σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας.

Εδώ και καιρό γινόντουσαν δοκιμές εξέλιξης και σε μια από αυτές αμέσως μετά το Ισπανικό Grand Prix, ο Lewis Hamilton δοκίμασε μια έκδοση των κάθετων LED φώτων, ως μέρος της αξιολόγησης από τη FIA. Σκοπός είναι τα επιπλέον αυτά φώτα να είναι πιο έντονα διακριτά και να αναβοσβήνουν ψηλότερα από τα παραδοσιακά φώτα βροχής, που είναι τοποθετημένα χαμηλά στο πίσω μέρος, και έτσι να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα τα αυτοκίνητα να ξεχωρίζουν όταν υπάρχει έντονο spray από τα βρόχινα ελαστικά.

Οι δοκιμές αποδείχθηκαν επιτυχείς όσον αφορά τη λειτουργικότητα των φώτων και προτάθηκε στις ομάδες να γίνουν υποχρεωτικά για το 2019, σε πρόσφατη ψηφοφορία για τους τεχνικών κανονισμών (TRM). Με τις ομάδες να ψήφισαν ομόφωνα την πρόταση, και στη συνέχεια την επικύρωση από το παγκόσμιο συμβούλιο αυτοκινήτου όπως έχουμε προαναφέρει αυτά θα είναι υποχρεωτικά από τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,699ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -