Υποστηρίζει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ο Luca de Meo

- Advertisement -

Ο πρόσφατα διορισμένος Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, υποστηρίζει πολύ τη συμμετοχή της εταιρείας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ομάδας της Formula 1, Cyril Abiteboul, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει ως «παιχνίδι αλλαγής» για το μέλλον της ομάδας.

Ο De Meo ανέλαβε τη θέση μόλις τον περασμένο μήνα μετά την αποχώρησή του από το Volkswagen Group, όπου κατείχε τη θέση του προέδρου στη SEAT.

Ο Abiteboul αποκάλυψε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι ο de Meo, ο οποίος ήταν παρών στο GP της Ισπανίας, είναι “παθιασμένος” με το μηχανοκίνητο αθλητισμό και έχει εκφράσει την υποστήριξή του για τη συμμετοχή της Renault στην F1, την οποία πιστεύει ότι θα βοηθήσει την ομάδα μακροπρόθεσμα.

«Είναι σαφές ότι τα υπέροχα νέα είναι ότι στo Luca de Meo έχουμε έναν Διευθύνοντα Σύμβουλο που είναι πραγματικά παθιασμένος και ενθουσιώδης για τα αυτοκίνητα, για το προϊόν, για τα σπορ αυτοκίνητα και για τους αγώνες αυτοκινήτων», δήλωσε ο Abiteboul.

«Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι αλλαγής για όλους μας στη Renault, αλλά και για τον εαυτό μου».

Ωστόσο, ο Abiteboul γνωρίζει ότι η ομάδα θα πρέπει να επιτύχει τον στόχο της να κερδίσει αγώνες τις επόμενες σεζόν για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τoy De Meo, κάτι που μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να κάνει από τότε που επέστρεψε στο άθλημα το 2017.

«Ήταν ένα υπέροχο άτομο που κατάφερα να ασχοληθώ προσωπικά», πρόσθεσε. «Ξέρει τον στόχο της ομάδας, ξέρει την κατάσταση της ομάδας.

«Είναι εδώ μακροπρόθεσμα. Εκτιμά πλήρως τι γίνεται, και μετρά επίσης τι κάνουμε με το επίπεδο των πόρων που έχουμε, γιατί πιστεύω ότι έχει καλύτερη κατανόηση και γνώση του αθλήματος, κάτι που είναι καλό για όλους μας.

“Αλλά έχει επίσης σαφείς προσδοκίες, όχι μόνο για την αγωνιστική ομάδα αλλά και για τον τρόπο που η αγωνιστική ομάδα θα παίξει ρόλο στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της Renault, και νομίζω ότι αυτό είναι που έχει μεγαλύτερη σημασία.”

Μετά και την πρόσφατη υπογραφή της νέας συμφωνίας Concorde από τις δέκα ομάδες της Formula 1 που δεσμεύονται για το άθλημα μέχρι τουλάχιστον το 2025 είναι κάτι το θετικό για όλους.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,871ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -