Ζευγάρωσε τις νίκες ο Σίμος Γαλαταριώτης

- Advertisement -

Πολύτιμη νίκη σε ένα συναρπαστικό αγώνα που εξελίχθηκε στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου εξασφάλισαν οι περσινοί πρωταθλητές ράλι του Κυπριακού Πρωταθλήματος Σίμος Γαλαταριώτης με τον Αντώνη Ιωάννου σε ένα Volkswagen Polo GTi R5.

Κερδίζωντας το Ράλι Ανατολικό Σαφάρι, 2ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος οι Γαλαταριώτης – Ιωάννου που ήταν και οι νικητές στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στην Λευκωσία έχουν ζευγαρώση τις νίκες τους θέτοντας από την αρχή της χρονιάς τις βάσεις για ακόμη ένα τίτλο.

Συναρπαστική ήταν η εξέλιξη του 2ου αγώνα της χρονιάς που διοργάνωσε με αρκετή επιτυχία η Λέσχη Αυτοκινήτου Αμμοχώστου και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρων μέχρι το τέλος.

Η διαφορά του νικητή από τον κυριότερο τους αντίπαλο τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα με το τέλος του αγώνα ήταν μόλις +4,6 δευτερόλεπτα.

Ο συγκεκριμένος  διήμερος αγώνας που έχει την φήμη του ταχύτερου του πρωταθλήματος με εξαιρετικά γρήγορες ειδικές περιλάμβανε συνολικά 10 διαδρομές και συγκέντρωσε το ενδιαφέρων 35 συνολικά πληρωμάτων από τα οποία τελικά μόνο τα 19 κατάφεραν να φτάσουν στον τερματισμό.

Λογό της πανδημίας με τον κορωνοϊό και τα περιοριστηκά μέτρα που υπάρχουν έγινε κάτω από τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς την παρουσία θεατών στην εκκίνηση τον τερματισμό και στο χώρο εξυπηρέτηση καθώς εκατοντάδες ήταν οι θεατές που βρέθηκαν στις ειδικές.

Στον αγωνιστικό τομέα είχαμε φοβερές μάχες όχι μόνο για την γενική κατάταξη αλλά και για τις άλλες κατηγορίες και η πρωτοπορία του αγώνα άλλαξε χέρια τέσσερεις φορές.

Ταχύτερος οδηγός ήταν ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας που κέρδισε τις έξι από τις δέκα ειδικές και τέθηκε επικεφαλής από την πρώτη κιόλας ειδική κερδίζωντας στα Παραλιμνίτικα το Σαββάτο.

Αμεση όμως ήταν η αντίδραση από τον Σίμο Γαλαταριώτη που κέρδισε την ειδική στην Αγία Θέκλα και πέρασε επικεφαλής με την ολοκλήρωση του πρώτου loop της πρώτης μέρας.

Κυρίαρχος στην επανάληψη του σκέλους ο νεαρός Τσουλόφτας που αν και κέρδισε αλλές δυό ειδικές το τέλος της μέρας τον βρήκε μόλις οκτώ δέκατα πίσω από τον περσινό πρωταθλητή.

Τα χθεσινά αποτελέσματα έδειχναν ότι τίποτα δεν είχε κριθεί και όλα ήταν ανοικτά για την σημερινή δεύτερη μέρα που περιλάμβανε έξι συνολικά ειδικές τρείς επαναλαμβανόμενες στην Χαλοσπιτιά, Φανό και Δασάκι- Αγιά Βαρβάρα.

Φουριόζος ξεκίνησε ο Τσουλόφτας κερδίζοντας την μια ειδική μετά την άλλη και στην ολοκλήρωση του σημερινού πρωινού σκέλους είχε δημιουργήσει ένα πλεονέκτημα 10 σχεδόν δευτερολέπτων κάνωντας την συνέχεια ακόμη πιο συναρπαστική.

Στο δεύτερο πέρασμα από τις Χαλοσπιτιές ο Τσουλόφτας έχασε πολύτιμο χρόνο τερματίζοντας την ειδική 17 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γαλαταριώτη που εκ νέου πέρασε στην πρωτοπορία. Πίεσε κέρδισε και τις επόμενες δυό ειδικές και πήρε πανηγυρικά τη νίκη.

Από πολύ κοντά παρακολουθούσαν τις μάχες για την νίκη οι Πρωταθλητές του 2019 Πέτρος Παντελή και Κύπρος Χριστοδούλου που συμπλήρωναν την θέση στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ακόμη πιο πίσω στην 4η θέση ο Παναγιώτης Γιάγκου που είχε νέο συνοδηγό στο Παραλίμνι τον Αντώνη Χρυσοστόμου στο Hyundai I20 R5.

Τη νίκη στην κατηγορία RC2 πανυγήρισαν στο τέλος ο Σοφιανός Ρούσος με τον Ανδρέα Γιαννακού στο Mitsubishi Lancer Evo X παίζοντας έδρα σε γνώριμα λημέρια με τους νικητές της κατηγορίας στο Ράλι Γύρος της Κύπρου Σταύρο Αντωνίου και Δημήτρη Πιερή να τερματίζουν στην δεύτερη θέση της κατηγορία και στην 5η θέση γενικής.

Οι «βετεράνοι» Πρόδρομος Προδρόμου και Παναγιώτης Σιάλος σε ένα Mitsubishi Lancer Evo 7 έκαναν έναν πολύ καλό αγώνα και ανταμείφθηκαν με τη νίκη στην κατηγορία RCS2 τερματίζοντας και στην 7η θέση γενικής .

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Γιώργος Παφίτης με τον Μιχάλη Βασιλείου που ήταν πρωτοπόροι στην κατηγορία RC2 την πρώτη μέρα που πλασαρίστηκαν στην 8η θέση.

Ο Κωσταντίνος Σιόφερος με συνοδηγό τον Στέφανο Γεωργίου είχαν μια καλή εμφάνιση καθόλη τη διάρκεια του αγώνα με το Mitsubishi Lancer Evo 6 τερμάτισαν στην 9η θέση γενικής εξασφαλίζοντας και την δεύτερη θέση στην κατηγορία τους RCS2.

Στην δέκατη θέση τερμάτισαν οι Κώστας Μιχαηλίδης με τον Λευτέρη Λαό ακολουθούμενη από τους περσινούς πρωταθλητές της RC2 Χρίστο Χριστοδούλου και Ευάγγελο Ξενοφώντος με Subaru Impreza.

Άνετη μπορούμε να πούμε ήταν η επικράτηση του Κωσταντίνου Τελεβάντου με τον Τάκη Σταύρου στην δικίνητη κατηγορία από την αρχή μέχρι το τέλος με το Peugeot 208 που τερμάτισαν στην 12η θέση μπροστά από τους Γεώργιο Νέστωρο και Γιάννο Καλλή στο Mitsunishi Lancer Evo με τους Αντρέα Τσιάκκα και Ανδρέα Χρυσοστόμου να τερματίζουν στην 14η θέση γενικής.

Οι Χρύσος Παντελή με τον Ανδρέα Νικολαϊδη στο Suzuki Swift τερμάτισαν στην 2η θέση της δικήνητης κατηγορία και στην 15η θέση γενικής

Στον αγώνα τερμάτισαν με την ακόλουθη σειρά στις επόμενες θέσεις οι Γιαννάκης Τζιωρτζής με τον Τούλλη Αριστοδήμου με Ford Fiesta που ήταν και τρίτοι στην δικήνητη κατηγορία ακολουθούμενη από τους Μιχάλη Σοφοκλέους και Ευαγόρα Παντελίδη με το VW Golf MK3.

Τερματισμός και για τους Ακη Ελληνα και Μιχάλη Μιχαήλ ως επίσης και για το μοναδικό αρχάριο πλήρωμα του αγώνα τους Φώτο Γιαννούρη με τον Κωσταντίνο Πέτρου.

Αρκετές ήταν και οι αποχωρήσεις από τον αγώνα την πρώτη μέρα τέθηκαν εκτός μάχης οι Αντώνης Χειλιμίντρης, Σταύρος Σταύρου, Κώστας Λαός με τον Μιχάλη Στυλιανού, Ανδρέας Τάππος, Χαράλαμπος Κωσταντίνου και Κώστας Ζήνωνος. Από τους 35 που πήραν εκκίνηση τερμάτισαν την πρώτη μέρα τα 29.

Σήμερα ξεκίνησαν την μέρα 30 πληρώματα και τερμάτισαν όπως προαναφέραμε τα 19. Αποχώρησαν οι Γιώργος Τανούσης, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Παναγιώτης Τζιωρτζής, Χρίστος Μαννούρης.

Τα αδέλφια Εγγλέζου ο θωμάς Θεοφάνους ο Χριστόδούλου, Μανώλης Ζαχαρίου Κάρλος Κακουράτος και Παναγιώτης Γεωργίου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν και βρισκόμαστε μόνο στον δεύτερο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι με μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση βλέπουμε βελτίωση και νέο πνεύμα από την νέα ηγεσία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και είχαμε συνεχή ροή αποτελεσμάτων που ήταν ένα πολύ θετικό βήμα και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Χρυσόστομος Κυλίλης

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -